Henkilöstövastuu on sanoista kauneimpia

No Comments

Pääasiassa turisteille markkinoiduissa ravintoloissa sijainti on monesti loistava, mutta hinnat korkeat ja laatu heikko. Turisteihin ei kannata panostaa, sillä he harvoin tulevat uudelleen. Hinta ja laatu kohtaavat niissä ravintoloissa, joissa viihtyvät paikalliset. Vain parhaimpiin halutaan palata aina uudelleen. Onneksemme maailma on muuttumassa koko ajan läpinäkyvämmäksi. Tripadvisorin kaltaiset riippumattomat arviointipalvelut antavat arvokasta tietoa päätöstään puntaroivalle. Monen hotellin promootiokuvat ovat upeita, mutta vastaavatko ne ja makeat myyntipuheet totuutta.

Yksi elämän peruspilareista on työ. Hyvästä työvoimasta kilpaillaan ja yritysten viestintäosastot kiillottavat kilpaa työnantajamielikuviaan. Henkilöstöpäällikötkin ovat saaneet katu-uskottavammaksi nimekseen People Happiness Officer. Mutta muuttuuko henkilöstöpolitiikan sisältö vai pelkkä titteli? Onneksi työnhakijankin avuksi on kehitetty palveluja, joissa myös työnantajaa voi arvioida. Esimerkiksi Alma Median Tuntopalveluon hyvä alku. Siellä voi vertailla yrityksen myyntipuheiden ja kokemusasiantijoiden arvioiden yhteneväisyyttä. Moni korea kakku näyttää olevan sisältä mätä. Arvoissa pitää kuitenkin huomioida se, että ääripäät korostuvat. Positiivisimmat arviot ovat taatusti yritysten viestintäosastojen kirjoittamia, kitkerimmät poislähteneiden tai -lähetettyjen. Totuus on aina jossakin puolivälissä, mutta trendi kyllä löytyy pisteytyksistä ja varsinkin avoimista kommenteista.

Työskentelen itse vasta vuoden ikäisessä yrityksessä. Meidän koko toimintamme perusidea on ihmisten arvostus. Olemme onnistuneet siinä mielestämme hyvin, mutta matka on vasta alussa. Opimme ja haluamme oppia joka päivä. 15 hengen organisaatiossa kaikki työntekijät ovat näkyviä. Kukaan ei ole vain rivi ja numeroita excel-taulukossa. Isossa yrityksessä yksilöllisyys on uhka, pienessä mahdollisuus. Suurin osoitus onnistumisestamme ovat saamamme työhakemukset. Todella moni tiimimme kanssa aiemmin työskennellyt on tiedustellut mahdollisuutta keskustella urasta Hansdotterissa. Nuorta yritystämme kohtaan osoitettu luottamus on saanut meidät nöyräksi. Houkutuksista huolimatta kasvamme vastuullisesti. Rekrytoimme vain tarpeeseen. Rekrytoimme vain ihmisiä, joiden kanssa jaamme yhteisen arvopohjan. Jokainen työntekijä ansaitsee arvon.

You don’t need a parachute to skydive. You only need a parachute to skydive twice.

Leave a Reply