Ottakaa palautteeni vastaan mahdollisuutena

No Comments

Asioin perjantaina Turun Stockmannilla. Olin valitsemassa käyttötavaraosastolta viemisiä ystäville. Löysin etsimäni, mutta seinustan hyllyllä oli vain mallikappale. Pyysin tuotteita hyllyttämässä olleelta henkilöltä apua neitseellisen tuotteen löytämiseksi. Sitä etsittäessä sanoin hyvin ystävällismielisesti, että olisi eduksi, jos seinustan – juuri silmieni korkeudella olleet – lasihyllyt pyyhittäisiin, sillä ne olivat todella, todella pölyiset. Kerroin vilpittömän mielipiteeni, että sottaisuus romahduttaa sekä Stockmannin että myytävän laatubrändin hintamielikuvan. Palautteeni otettiin vastaan mykkänä. Minut johdatettiin kassalle äänettömästi ja kävelyttäjäni osoitti mitään sanomatta kassahenkilölle pöytään kliistrattua viivakoodia. Siinä näytti olevan hänen nimensä luultavasti myyntibonuksen saamista varten.

Pölyinen hylly on ongelma. Kiitos huomiosta, pahoittelu, pölyhuisku ja mikrokuituliina ovat ratkaisu. Mielensäpahoittaminen ja vaikeneminen vaarantavat asiakassuhteen. Miksei reklamaatiota osata pitää mahdollisuutena? Jos Stockmann olisi minulle yhdentekevä, en olisi antanut palautetta. En sano jokaiselle satunnaiselle vastaantulijalle, että sinulla on huulipunaa hampaassa. Ystävälle sanon.

Leave a Reply