Eilen minua masensi

No Comments

Olen monesti sanonut lähipiirini todentamana, että en ole koskaan pessimistinen. Olen    99 % ajasta optimistinen ja sen vastapainoksi prosentin (pirun) kiukkuinen. Poikkeus luonnollisesti vahvistaa säännön. Eilen olin pessimistinen muutaman minuutin. Se oli lyhyt hetki ihmiskunnalle, mutta pitkä minulle. Keräsin itseni ja käänsin katseeni pettymyksestä mahdollisuuksiin. Päättämällä päätin, että tämä päivä on eilistä parempi. Vakaasti päätetty on puoliksi voitettu. Päätös toteutti itsensä. Tämän päivän kolme onnistumista kattoivat eilisen pienin takaiskun.

Varmuuden vuoksi ajastin päivän onnistumistavoitteeni pienemmästä suurempaan. Varmimmasta epävarmimpaan. Aamulla ensimmäinen pieni onnistuminen. Jiihaa! Eilinen takapakki oli nollattu. Iltapäivällä toinen onnistuminen. Olin jo eiliseen nähden vahvasti plussalla ja itsevarmuus oli taas entisellään. Päivä päättyi suurimpaan onnistumiseen. Yhden klousaamisen jätin tietoisesti huomiselle. On kihelmöivää lopettaa päivä onnistumiseen ja luottaa siihen, että huominen jatkuu siitä, mihin tämä päivä päättyi. On kiva mennä nukkumaan, kun saa herätä hyvään päivään.

Leave a Reply