Yhteinen tulevaisuus

No Comments

En ole ihan varma siitä, onko tänään vihdoin päättyvä presidentinvaalikampanja tehnyt palvelusta poliittiselle keskustelullemme. Riippuu siitä, miten hävinneen ehdokkaan turhautuneiden kannattajien halu vaikuttaa saadaan kanavoitua paremman Suomen rakentamiseen.

Toisella kierroksella reilut miljoona äänestäjää antaa ainoan äänensä ehdokkaalle, joka hiipuu uutiskuvista viikon kuluessa.  Voisiko vaalijärjestelmää kehittää niin, että toiseksi jääneellekin annettaisiin joku mahdollisuus edustaa äänestäjiensä kantaa? Nyt on vaarana, että isänmaallemme pelkkää hyvää tehnyt arvokeskustelu vaimenee kuudeksi vuodeksi. Koko kansan presidentillä ei pidä olla opposiota.

Keskeinen kysymys on, toimiiko sosiaalinen media myös jälkimarkkinointikanavana. Spämmäyksen puolelle mennyt oman ehdokkaan ennakkohypetys kääntyi tasapuolisesti molempia ehdokkaita vastaan. Toivottavasti pettymys saadaan kanavoitua somessa rakentavammin.

Ennen vaaleja tuntui, että statuspäivitysten jaettu ääni oli monelle kaksinkertainen ääni. Toivottavasti huomenna jaettu pettymys puolittaa turhautumisen. Vaalikampanjan aikana olemme tehneet historiaa. Sen pohjalle on hyvä rakentaa parempaa tulevaisuutta. Sen rakentamisessa tarvitaan tasapuolisesti meitä kaikkia.

 

 

Leave a Reply