Yrittäjän päivä on sinun päiväsi

No Comments

Yrittäjät ovat Suomen talouden taipumaton selkäranka. Kun huonompien aikojen kohdatessa korporaatioiden vaahto ei enää pese, yrittäjien hartiapankissa riittää joukkovoimaa. Tänään on Yrittäjän päivä. Se on meistä jokaisen päivä.

Olen toista toimikautta Suomen Ekonomien yrittäjätyöryhmässä. Viime kaudelle ehdotin nimemme muuttamista yrittäjyystyöryhmäksi. Sillä nimellä toimimme nyt. Kyse ei ole pelkästä semantiikasta. Jokaisesta ei ole yrittäjäksi, mutta jokaisesta on yrittäjähenkiseksi. Työntekijöiden sisäinen yrittäjyys saa tuulta siipiensä alle luottamuksellisessa ympäristössä.

Tositeeveessä ohjelmakonseptit perustuvat usein kilpailijoiden ulos äänestämiseen. Kun heimo on puhunut, soihtu sammuu. Yrittäjähenkisessä organisaatiossa asia on päinvastoin. Kollegat puhaltavat vuorovedolla toistensa hiilloksiin. Viime kuukausina on ollut ilo huomata, miten moni vuosia tukahtumaisillaan ollut kytö on yltynyt kauniiseen liekkiin. Yrittäjähenkinen työyhteisö on yrittäjän suurin voimavara.

Hyvää Yrittäjän päivää, itse kullekin säädylle!

Leave a Reply