Sinäkin olet luultavasti juuri sellainen

No Comments

En ole koskaan ollut mikään Cheek-fani. Hän on esittäytynyt minulle itsetietoisena puhelaulajana, joka on päälle liimannut itseensä suuren maailman rap-kuvaston. Kuuntelin joskus juoksumatolla Alpha Omega -albumia ja vasta silloin ensi kertaa huomasin, että julkikuvastaan tarkan ja pidäkkeisen miehen lauluissa oli monin paikoin hyvin paljastavia, tummia ja runollisia lyriikoita. Katsoin eilen Cheekin viimeisen konsertin kotisohvalta, ja se vaikutti. Koreografiat, jopa yleisön laulatuksen ja pyrotekniikan pamausten synkronointi olivat millintarkkaa työtä. Puitteet olivat komeat, mutta minuun teki suurimman vaikutuksen päätähden levollisuus ja rohkeus laittaa tunteet peliin. Teknistä taituruutta voi hioa loputtomiin, muuta uskottavuus syntyy tunteista. Kiillotettuun ulkokuoreen syntyneet inhimilliset säröt puhuttelivat minua enemmän kuin spektaakkelimaisuus. Cheek halusi selvästi antaa faneilleen täydellisen elämyksen ja oli valmis luopumaan sen vuoksi luontaisesta itsekontrollistaan.

Luin tänään perjantain Talouselämän. Siinä oli hyvä rehellinen ja epäkiiltokuvamainen juttu minulle tutun Fredman Groupin kasvutarinasta ja -kivuista. Vuonna 2001 perheen pojat Clas ja Peter tulivat isän kutsusta mukaan perheyrityksen toimintaan. ”Huomasimme äkkiä, että tämä ei ole pelkkää työtä, vaan tekeminen ja innostus kumpusivat jostakin syvemmältä”, veljekset kuvailevat yrittäjyytensä alkua. Tunnen samoin. Yrittäjyys ei ole vaihtoehto palkkatyölle. Se on tapa suhtautua ympäröivään maailmaan ja tulevaisuuteen. Yrittäjyys ei kuitenkaan sovi kaikille. Viime kuukausina olen huomannut, että monen kasvuyrityksen menestyksen salaisuus ei olekaan pelkkä yrittäjyys, vaan koko henkilökunnan läpäisevä yrittäjähenkisyys. Kun yrityksen tavoitteet ja arvot ovat selkeät jokaiselle tiimin jäsenelle, yrittäjähenkisyys ei vaadi omistuksellista sitoutumista. Uudistuminen on välttämätöntä, mutta kehityssuunnitelmia ei pidä tehdä suljettujen kaihtimien takana vaan avoimesti keskustellen. Kenenkään hyvä työ ei saa tekijänsä tietämättä valua henkilökunnan arvojen vastaisiin hankkeisiin.

Yrittäjähenkinen ihminen on valmis kantamaan vastuuta, on motivoitunut ja osaa motivoida myös itseäänkin. Hän on tavoitteellinen, päämäärätietoinen ja haluaa kehittää itseään. Yrittäjähenkisyys on asenne, jolla työskennellään, kannetaan vastuuta, luodaan uutta ja ajatellaan. Uskon, että oikeassa ympäristössä sinäkin olet juuri sellainen.

 

Leave a Reply