Punaista lankaa etsimässä

No Comments

Teimme kymmenisen vuotta piharemontin yhteydessä aidanteen punaherukkapensaista eli yhdistimme koriste- ja hyötypuutarhan. Toimiva idea, jota arvostaa myös lehtotonttimme alati vireä rastasyhteisö. Kun marjat alkavat edes aavistuksenomaisesti punertua, alkavat kiilua myös siivekkäiden silmät. Verkoista ei ole suurtakaan hyötyä sadon suojelemisessa, sillä väsymättä vaaniva räkättiarmeija ei vaadi suurtakaan rakoa läpimurtoon. Ajattelin siirtyä tänä vuonna vastuullisempaan torjuntamenetelmään eli huminalankaan, jonka tehoa on kiitelty kotiviljelijäpalstoilla.

Hybridi käyntiin ja langan ostomatkalle läheiseen, suomalaisen rautakauppaketjun pyörittämään superluperhypermyymälään. Muutaman minuutin perässäjuoksun jälkeen löysin puutarhaosaston myyjän, joka ei ollut koskaan kuullutkaan huminalangasta. Ei löytynyt saldoa koneeltakaan. Verkkokaupassa olisi ollut, mutta kun juuri halusin päästä eroon verkoista ja siirtyä lankaan. Jatkoin matkaa saksalaisen ketjun hypermyymälään kaupungin toiselle puolen. Puutarhaosaston kolme myyjää olivat kuin elohopeakuulat. Juuri kun lähestyin heitä, he valahtivat piiloon hyllyjen väliin. Kymmenen minuutin jahdin jälkeen sain puhekontaktin yhteen pakoilijoista. Ei tunnistanut tuotetta, mutta etsimisen jälkeen löytyi tivolimaisia linnunpelätinnauhoja. En kuitenkaan hakenut sellaisia. Same same but different, yritti myyjä. Näytin heidän valikoimassaan olevaa oikeaa tuotetta kännykästäni, johon latasin yrityksen omat tuotesivut. Ei jatkoon! Lähellä oli ruotsalaisen puutarhaketjun suurmyymälä. Ihminen löytyi heti, kuten myös tieto. Meillä ei ole, mutta Agrimarketissa varmasti on. Kiitin ja totesin nopealla verkkovierailulla, että se on jo kiinni tältä päivältä. Parkkipaikalla googlasin ja löysin huminalankaa turkulaisen yksityisen puutarhaliikkeen sivuilta, jotka olivat yhteiset verkko- ja kivijalkakaupan kanssa. Soitin heille klo 15.10 kysyäkseni, että onko tuotetta myös myymälässä. Puhelinvastaaja kertoi myymälän olevan auki lauantaisin klo 16 asti. Kiitos soitostani.

Turhautti.  Ostin sushit, ajoin kotiin ja – googlasin. Kaarinan Krossin Hong Kongissa on lankaa hyllytavarana edulliseen 5,99 € hintaan. Siellä on myös kyllästettyjä puolitoistametriä aitatolppia langan päätypuiksi. Myymälä aukeaa klo 10. Olen toiveikas.

Kävin kolmessa kaupassa ja olisin mennyt neljänteen, mutta huono myyntiprosessi ohjasi minut ulos kaupoista. Yhdessäkään paikassa minulta ei kysytty, voitaisiinko minua auttaa jollakin toisella tapaa lintujen torjuntahaasteessani. Ei ja en tunne tuotetta, olivat yleisimmät saamani vastaukset. Tuollaisten avausten jälkeen on haastavaa alkaa rakentaa asiakassuhdetta.

 

Leave a Reply