Miksi nisäkkäät syrjäyttivät dinosaurukset?

No Comments

Kun läpimitaltaan 15-kilometrinen asteroidi iskeytyi maapallolle nykyisen Jukatanin niemimaan tienoille 65 miljoona vuotta sitten, se oli viimeinen niitti dinosaurusten valtakaudelle. Saurukset olivat jo ennen sitä menettäneet monimuotoisuutensa, eivätkä olleet pystyneet säilyttämään entistä elinvoimaansa. Ketterät ja älykkäät nisäkkäät sopeutuivat ja voittivat.

Markkinointiviestintämaailmaa moukaroi jatkuvasti pienemmät, mutta tihenevät meteoriitti-iskut. Kankeat korporaatiot jatkavat usein pelaamista vanhoilla säännöillä, vaikka pelikenttä muuttuu. Se luo valtavasti mahdollisuuksia ketterille pk-yrityksille. Social selling on laji, jossa menestyksen määrää taito, ei massa. Yksinkertaistettuna sosiaalinen myynti tarkoittaa some-aktiivisuudella vaikuttamista. Oman henkilöbrändin kautta rakennetaan luottamus niissä verkostoissa, joissa potentiaaliset asiakkaat viettävät aikaansa ja etsivät informaatiota. 

Aloita sosiaalinen myynti rakentamalla henkilöbrändiäsi. Henkilöbrändin rakentaminen ei tarkoita itsensä kehumista, vaan aktiivista osallistumista sosiaalisen median keskustelui- hin. Kun tuo esille omaa asiantuntijuuttaan ja omia mielipiteitään, se rakentaa automaatti- sesti uskottavuutta. Älä jaa Elon Muskin mielipiteitä, jaa omiasi. Lähde mukaan verkos- toihin, rohkaisen sinua lähtemään rohkeasti myös epämukavuusalueellesi. Ja kun olet rohkaistunut mukaan, älä jää seinäruusuksi katselemaan muiden tanssia. Sosiaalisessa mediassa pienelläkin toimijalla voi olla määrätietoisen henkilöbrändin rakentamisen ansiosta suurempi näkyvyys kuin suuren kilpailijan koko passiivisella henkilökunnalla yhteensä.

Isoissa yrityksissä markkinointi on määrätietoista, mutta kankeaa. Markkinointikalenterit ja ulostulot lyödään lukkoon kuukausiksi etukäteen eikä se anna juurikaan mahdollisuutta reagoida ketterästi ajankohtaisiin puheenaiheisiin. Tässä on verkostoituneen, aktiivisen ja henkilöbrändinsä rakentamisesta huolehtineen pk-yrityksen suuri mahdollisuus olla moninkertaisesti kokoaan näkyvämpi – poikkeuksellisen kustannustehokkaasti. Tiedän, mistä puhun. Jos haluat kuulla näkemyksiäni ja mielipiteitäni, ota yhteyttä vaikka täällä.

 

 

Leave a Reply