Suu auki ja katse eteenpäin!

No Comments

VASTUUVAPAUSLAUSEKE: Tämän tekstin kirjoittaja ei koskaan oppinut luistele- maan, erottamaan jääkiekkokaukalon siniviivan punaisesta vain autettuna eikä ymmärrä, miksi joissakin tilanteissa ilmiselvän pyöreää kiekkoa väitetään pitkäksi.

Penkkiurheilija näkee valmentajan työstä vain ohikiitävän hetken. Todellinen työ tehdään kuukausien mittaan kameroiden ulottumattomissa. Jos joukkue menettää johtoasemansa vastustajan kolmeen takaiskumaaliin, kamera tarkentaa valmentajaan. Tehokasta peliai- kaa on jäljellä puolet, mutta valmentaja katsoo ääneti purkkaa jauhaen katonrajan pelikel- loa. Hetkellä, jolloin pelaajat kaipaavat valmentajansa suoraa katsetta, kannustavia sanoja.

Pelaajat kantavat kentällä vastuun. Jokainen meistä vetää joskus ohi avopaikasta, saa tentistä hylätyn. Kun epäonnistumisen jälkeen tulee kotiin tai vaihtoaitioon, kukaan ei toivo hiljaisuutta tai etäisyyteen kääntynyttä katsetta. Moni epäonnistuminen kääntyy voitoksi pienillä eleillä. Huutelen tässä kotisohvalta kentän laidalta. Vaihtoaitioon minulla ei ole koskaan ollut asiaa. Mutta en usko ihmisen toimivan kentällä kovinkaan eri lailla kuin konttorissa. Konttorielämästä ja sen johtamisesta olen oppinut vuosien varrella jotakin. Ja juuri tällä hetkellä voin sanoa, että olen voittavassa tiimissä. Katse tiukasti samassa suunnassa kollegojen kanssa.

Leave a Reply