3 x syvään päähän

No Comments

Mielessäni on tänään pyörinyt päällimmäisenä kolme asiaa, joiden kohtaaminen on vaatinut rohkeutta.

Olen ollut ennenkin perustamassa uutta yritystä. Yhtä vaikeaa kuin uuden aloittaminen, on tutun jättäminen. Huonostakin suhteesta on vaikea hypätä tyhjän päälle. Turvaa antaa, jos mukaan saa ihmisiä, joihin on täydellinen luotto. Jos mukana on kollegoja, joilla on vahva yhteinen arvopohja, mutta joiden osaamiset täydentävät toisiaan. Ihmisten erilaisuus on rikkaus, johon sopeutuminen vaatii minulta työtä joka päivä. Minun pitää muistuttaa itseäni, että työyhteisö tarvitsee myös matalarytmisiä ja introverttejä ihmisiä. Olemme erilaisia. Olemme viittä vailla perfect match.

***

Vaikka olen pitkälti tekstisisällön tuottaja, en ole laajalti tunnettu loistavasta kielitaidostani. Nuoruusvuosien englanninopettajani sanoi minulle, että ”lausu edes yksi sana, mutta lausu se kunnolla.” Ihan sama. Hyvin olen tullut ymmärretyksi. Puhun ruotsia paljon englantia sujuvammin, mutta olen tottunut käyttämään toista kotimaista lähinnä ystävien kanssa vapaalla. Osaan puhua perheestä, ruuasta, säästä ja elokuvista. Tänään jouduin suoriutumaan yllättäen työpalaverista ruotsiksi. Onneksi en tiennyt sitä ennalta. Jäi stressaus väliin. Palaveri meni mainiosti. Enligt min ringa mening.

***

Tänään tein jotakin, mihin en uskonut kykeneväni. Olen ollut kesätyövuosiltani alkaen kovin myyntihenkinen. Olen yrittänyt löytää asiakkaille aina sen, mitä he ovat olleet etsimässä. Joskus olen löytänyt jotakin, mitä he eivät ole edes ymmärtäneet etsiä;) Kun kauppa on syntynyt, on ollut aika järjestää toteutus. Hommat ovat aina hoituneet. Ehkä joskus rima on jäänyt väpättämään, mutta pudonnut se on tuiki harvoin. Tänään sanoin kuitenkin yhdelle yhteyttä ottaneet potentiaaliselle asiakkaalle, etten nyt ehdi auttaa. Pieni askel ihmiskunnalle, jättiharppaus minulle.

 

 

Leave a Reply