Very Important Person(s)

No Comments

Olin tänään tutustumassa vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen. Oli mukava törmätä helteisen työpäivän päätteeksi lukuisiin aktiivisiin ystäviin. Joki on Turun seudun yritysten, korkeakoulujen ja Turun kaupungin yhteinen vierailukeskus, joka toimii elinkeinoelämän, innovaatioiden ja kaupunkikehityksen näyttelytilana. Hienosti toimiva konsepti, joka on avoin kaikille. Kannattaa tutustua.

Päivän tilaisuudessa oli vierailevana puhujana yritysvalmentaja ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Tuttua settiä, mutta muutama raikas näkökulma. Päällimmäisenä esityksestä jäi mieleeni valkokankaalle heijastettu tyypillinen yrityksen organisaatiokaavio ja Halavan sanat, että ”20 vuoden päästä kuvaa ei pidetä organisaatiokaaviona vaan tyypillisenä pyramidihuijauksena. Huipulla oleva johtaja ei tuota arvoa eikä voi ansaita monikym- menkertaisesti rivityöntekijää enemmän.”

Ei voi. Ei. Menestyvissä organisaatioissa vastuu ja siitä saatu korvaus jakaantuvat tasaisesti. Jokaisella on mahdollisuus ja oikeus luoda arvoa yhtäläisesti. Tiimit rakentuvat ilman ennakkoluuloja ja raja-aitoja, eivätkä ne tarvitse paimentajakseen prosessia kankeuttavaa ja kustannuksia lisäävää väliportaan hallintoa. Oikeuksien lisäksi myös velvollisuudet jakaantuvat kaikkien kannettavaksi. Onnistumiset maistuvat makeimmiltaan jaettuna. VIP-katsomossa on aina mukavampaa olla hyvässä porukassa kuin yksin.

Leave a Reply