Automaatti ei olisi keksinyt Pertti Kurikkaa

No Comments

Jos uskot Tummy Tuck -vyön ja Thermal Accelerator -voiteen yhteisvaikutuksen polttavan vatsarasvaa neljä kertaa kuntoilua nopeammin, älä lue tätä postausta. Markkinoinnin automaatio on vuoden 2018 Aromipesä, joka kypsyttää kaiken valmiiksi ilman vaivannäköä.

Kerron teille totuuden: Markkinointia ei voi automatisoida. Tuotteelle tai palvelulle rakennetaan luonne luovalla markkinoinnilla, joka elää ajassa. Markkinoinnin tulee reagoida yleisönsä toiveisiin, mutta samalla sen tulee katsella aktiivisesti ympärilleen ja etsiä hiljaisia signaaleja. Automaatio suorittaa toistaiseksi parhaimmillaankin vain sille määritellyn tehtävän. Se saattaa auttaa erottamaan tosiostajat renkaanpotkijoista, mutta karismaatiton ja persoonaton järjestelmä ei hurmaa uusia potentiaalisia ostaja. Lataa opas + call to action eivät ole markkinointia. Ne ovat itsensä huijaamista.

Markkinointia ei saa automatisoida. Tuloksellinen markkinointi vaatii luovuutta, johon koneet eivät toistaiseksi pysty. Jos automaatti päihittäisi pystyvyydessään ihmisen, ruotsalaisen laskelmoidut euroviisukappaleet olisivat vuodesta toiseen soittolistojen kärjessä. Onneksi eivät ole. Kone ei olisi keksinyt Princeä, Adelea, Juicea tai Pertti Kurikkaa.

Jos osaisin laulaa ja rakentaisin uraa artistina, aloittaisin varmasti kuppiloiden nurkista, klubeilta, jakamalla esityksiäni sosiaalisessa mediassa. Etsisin kuulijoita ja rakentaisin heihin suhdetta. Tuottaisin palautteen pohjalta sisältöä, jossa soisi sydämeni ääni. Jos se alkaisi tuottaa tulosta, en silloinkaan automatisoisi markkinointiani. Myyntiä automatisoisin, jotta minulle jäisi aikaa omalta myyntityöltäni enemmän fanieni kohtaamiseen ja heitä koskettavaan sisällöntuotantoon. Sisältö on kuningas, automaatio työkalu. Ripustan seinälleni jatkossakin taulun, en sen maalaamiseen käytettyjä pensseleitä.

 

Leave a Reply