Muutama huomio työtä hakeville

No Comments

Suomen talous on vihdoin tukevassa kasvussa ja se heijastuu ilahduttavasti myös työmarkkinoille. Oman alansa huippuosaajille on kasvukeskuksissa hyvin töitä tarjolla. Vanhaa työtä ei kuitenkaan kannata jättää hyvinäkään aikoina kevein perustein. Uralleen nostetta etsivän kannattaa huomioida ennen työsopimuksen allekirjoittamista ainakin seuraavat asiat:

1) Haasta potentiaalista uutta työnantajaa. Myyntipuheissa jokainen yritys panostaa henkilöstönsä koulutukseen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Tämä on joissakin työpaikoissa totta, harmillisen monissa viestintäosaston korukieltä. Lue uutisia työtä tarjoavasta yhtiöstä, katsele työhaastattelussa ympärillesi ja pyydä lupaa keskustella nykyisen henkilökunnan edustajien kanssa. Aisti tunnelma.

2) Kiinnitä huomiota henkilökunnan vaihtuvuuteen. Hyvinvoivassa organisaatiossa henkilökunnan vaihtuvuus on pieni. Luontaista vaihtuvuutta on aina, mutta jos lähtijöitä on vuositasolla 10-15 % henkilökunnasta tai yrityksestä lähdetään tiimikaupalla, se voi olla merkki yrityksen sisäisistä kulttuuriongelmista. Jos tietää jonkun poislähteneen, kannattaa kysyä hänenkin näkemystään. Muista kuitenkin, että lähteneen näkemys voi olla värittynyt.

3) Hyvä työilmapiiri heijastuu aina asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Itselläni on aina tapana seurata kumppaniyritysteni sosiaalisen median käyttäytymistä. Jos yhtiö haluaa puhua some-fiidissä pääasiassa itsestään ja tykkääjät ovat suurelta osin yhtiön omaa henkilökuntaa, kannattaa miettiä vielä hetki. Henkilökuntaansa ja asiakkaisiinsa aidosti panostava yritys nostaa keskiöön tärkeimmät voimavaransa: 0mat ihmiset, omat asiakkaat ja yhteistyökumppanit.

4) Työpaikan vaihtaminen on täysin normaalia ja jopa toivottavaa myös työnantajan näkökulmasta. Olen aina kannustanut omia työkavereitani vaihtamaan työtä, jos löytävät paremman. Lähtö harmittaa (joskus itkettääkin), mutta eihän työkavereiden menestyksestä voi olla kuin onnellinen. Jos yhtiö, johon olet hakemassa, on myös poislähteneiden sydämessä, voit olla turvallisin mielin. Työsuhde voi päättyä, keskinäinen kunnioitus ei.

Mikä minä olen yllä olevasta puhumaan? Perustimme ystäväni Tapanin kanssa ENALA//HYYSALOn vuonna 1999. Muutama vuosi sen jälkeen meidän arvioitiin väitöskirjatutkimuksen ainoaksi komeetta-organisaatioksi. Tohtori Karma mittasi numeerisesti yksilöiden optimismia, yhteisön toimivuutta, ajattelun dynaamisuutta ja ihmisten välistä luottamusta. Tulosten pohjalta hän mallinsi neljä yhteisötyyppiä, joiden kehitysprosesseja seurasi vuoden ajan. Tyyppejä olivat orvot, soturit, me-yhteisö ja komeetat.

– Komeetoissa yhdistyvät tunnetaidon parhaat elementit, ja me-yhteisökin osaa yhteistyön. Soturit ovat yksilösuorittajia, kun taas orvoissa tunnetaidot ovat lähes kauttaaltaan niukkoja. Yksilöiden välinen luottamus ja dynaamisen ajattelun mahdollistavat uskomukset ovat välttämättömiä välittäviä tekijöitä, jotta syntyy tunnetaitoa sekä yksilöissä että organisaatioissa, Karma tiivisti.

En ole tohtori, mutta olen samaa mieltä. Oikeassa yhteisössä sinäkin olet komeetta.

Leave a Reply