Keskustelunavaus

No Comments

Minglaaminen sopii vartalotyypilleni. Olen kohtalaisen peloton kontaktoija ja puhetta piisaa. Saan kontakteja aikaiseksi, mutta niiden syventämistä hidastaa poikkeuksellisen huono kasvomuistini. En muista huomenna eilen näkemiäni ihmisiä. Onneksi muistan, mitä he sanovat. Ihmisellä lienee jonkinlainen synnynnäinen taipumus yrittää lokeroida keskustelukumppaninsa. Suomessa kysytään usein keskustelukumppanin ammattia, italialaiset tiedustelevat asuinpaikkaa. Tavoite lienee sama.

Perjantaina kuulin keskustelunavauksen, joka oli jotain aivan muuta. Palaverissa minulle ennestään tuntematon ihminen avasi toteamuksella: ”Jos osaisit laulaa, laulaisit varmaan kuin Ed Sheeran. Jos osaisin? Miksi hän oletti, etten osaisi. Miksi juuri Ed Sheeran? Sanooko hän kaikille jotakin vastaavaa? Oliko Ed Sheeran valittu hän sympaattisuutensa vuoksi? Pitää kokeilla itsekin jään murtamista seuraavassa palaverissa. Jos kirjoittaisit, kirjoittaisit varmasti kuin Fernando Pessoa. Maalaisit kuin Nanna Susi. Kahden käden rystysi olisi kuin Rafael Nadalilla.

Ehkä kuitenkin pitäydyn entisissä avauslaineissani. Tapanani on usein kysyä heti kärkeen: ”Kui sää voit?” Olen saanut tähänkin klassikkokysymykseen monesti verrattain syvällisiä ja värisyttäviä vastauksia. Sellaisia kuullessaan tuntee olevansa etuoikeutettu.

 

 

 

Leave a Reply