Yritysten tulee panostaa osaajien saamiseen

No Comments

Turkulaisena sai olla eilen tuplailoinen. Suomalaisten kaupunkien vetovoimaisuudessa Turku oli noussut kakkoseksi Tampereen jälkeen. Taloustutkimuksen joka toinen vuosi tekemässä tutkimuksessa 28 % suomalaisista arvioi, että voisi muuttaa Turkuun. Vastaajat arvioivat 37 kaupungin teettämässä tutkimuksessa muun muassa viihtyisää asuinympäristöä, työpaikkojen tarjontaa ja sijaintia. Tervetuloa Turkuun! Täällä on tekemisen meininki.

Vähintään yhtä iloinen olin siitä, että niin ikään eilen Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö päättivät lahjoittaa 400.000 euroa Turun ammattikorkeakoulun tekniikan alan koulutukseen ja osaamisen strategiseen kehittämiseen. Tiedotteessa teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa, että ammattikorkeakoulujen on tärkeää panostaa erityisesti koulutuksen laatuun ja työelämälähtöisyyteen sekä opintojen etenemiseen: ”Lahjoituksemme korostaa insinöörikoulutuksen tärkeyttä Suomelle. Haluamme kannustaa myös muita tahoja osallistumaan varainhankintakampanjaan. Tällä on suuri vaikutus yritysten osaaja- ja osaamistarpeiden näkökulmasta.”

Olen saanut tehdä tiivistä yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa parikymmentä vuotta. Yhteistyö poiki edelliseen työpaikkaani kymmeniä motivoituneita harjoittelijoita. Meillä oli ilo palkata 26 Turun AMK:sta valmistunutta nuorta ensimmäiseen vakituiseen työpaikkaansa. Vastavuoroisesti kävimme vierailevina luennoitsijoina ja vedinpä siellä itse pari pidempääkin kurssia. Saimme Turun AMK:sta aina 100 % priimaa kamaa. Jos haluat varmistaa omalle yrityksellesi tulevaisuuden osaamisen, osallistu ammattikorkeakoulujen varainhankintaan. Itse osallistuin Turun ammattikorkeakoulun Osaamisantiin. Sinä voit osallistua siihen tästä linkistä. Tämä klikkaus maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

 

 

 

Leave a Reply