President´s speech

No Comments

Aion äänestää presidentinvaalien toisella kierroksella ennakkoon heti keskiviikkona. Samalla saan rokotuksen kampanjatiimien poliittista propagandaa vastaan ja voin nauttia keskusteluista vapautuneesti.

Eilen illalla kansakuntamme kollektiivinen paha olo oli yhtäkkiä poispyyhkäisty. Saavutimme vaalituloksen, joka teki minusta ja monesta muusta taas ylpeän suomalaisen. Meillä on mahdollisuus valita kahdesta hyvästä, laajakatseisesta ja oikeudenmukaisesta ehdokkaasta. Kumman tahansa Suomessa on hyvä asua.

Mainosmiehen näkökulmasta minua kiinnostaakin taustatiimien ratkaisut. Ehdokkaat ovat pitkälti hyvin samankaltaiset. Mutta kaksinkamppailussa erot pitää löytää jostakin. Puolustamalla ei voi voittaa – peilikuvaansa on vaikea lyödä.

Ehdokkaita suuremmat erot ovatkin taustatiimeissä. Minua arveluttaa, miten ehdokkaat onnistuvat pitämään oman äänensä kuuluvissa seuraavan kahden viikon aikana. Ainakin minä äänestän henkilöä, enkä taustatiimiä. Persoonan pitää näkyä. Sen pitää olla aito.

Toivon, että uusi tasavaltamme presidentti pitää seuraavan uuden vuoden puheen omalla äänellään.

 

Leave a Reply