Kaikki se hyvä lähelläsi

No Comments

Syyllistyn siihen itsekin. Kuljen matkoilla uteliaampana kuin kotikulmilla. Miten ihania kahviloita Wienissä onkaan vieri vieressä! L´Escalan perhevetoiset lihakaupat saavat veden herahtamaan kielelle pelkissä Insta-kuvissa. Mikä rauha olikaan New Yorkin Central Parkissa, kun talven ensilumi vaimensi suurkaupungin hälyn.

Kun nostan katseeni MacBookin näytöltä, näen kotini ikkunasta luonnonsuojelualueen, jossa jokainen päivä on rauhallinen ja taianomainen. Näen ikkunoista kauriit, ketut, lumikot, sadat koiranulkoiluttajat. Ulkoilureitti kulkee tonttiamme viistäen, melontakeskus ja avantouimareiden sauna ovat muutaman kivenheiton etäisyydellä.

Ymmärränkö, miten etuoikeutettu olen?

Kotikaupunkini kehittyy. Kauppakeskusten lisäksi palvelut ovat palaamassa kivijalkoihin ja keskustan ulkopuolelle. Omalle puolelle kaupunkia Marttiin on avattu palveleva lihakauppa, leipomo, kukkakauppa ja useita ravintoloita. Lähikauppojen rima on noussut monta pykälää. Kun näen jotain uutta, pysähdyn ja kerron siitä. Uudet yrittäjät ansaitsevat tukemme.

Liian usein palveleva lähiyritys huomataan vasta, kun se laittaa lapun luukulle. Silloin sulkemista voivottelevat myös ne, jotka eivät vaivautuneet käyttämään liikkeen palveluja sen toimiessa. Ns. Leipomo Ekberg -syndrooma. Uudistusta vastustivat luultavasti eniten ne, jotka eivät käyneet siellä ostoksilla ennen uudistusta. Pidä kotikulmasi elinvoimaisena, avaa silmäsi, pidä ääntä kertomalla näkemästäsi ystävillesi.

Ulkona sataa vähän. Laitan vedenpitävän ulkoiluasun ja lähden kohta kävelylle luontopolulle. Sen jälkeen laitan eilen kotikulmaltani ostamaani vasikkaa ja murran sen kanssa lähileipää.

Leave a Reply