Brothers and sisters

No Comments

Suomalaisten olympiamenestys ei ollut ennen viimeistä viikonloppua toivotunlainen. Medialle kuitenkin syötettiin lapaan Aasian sijaan Afrikasta. Patrian hämmentävä sotatarvikesuhmurointi vaati yhden suomalaisen hengen ja veti lokaan toisen. Jos Suvi Lindén on ollut matkalla luvattomalla asialla ja käyttänyt asemaansa väärin, hän ansaitsee siitä lainmukaisen tuomion. (Sosiaalisella) medialla ei kuitenkaan ole tuomioistuimen valtaa. Siksi sen tulisikin pidättyä voimaantumasta omasta vallastaan.

Sisar Lindénin lisäksi tikun nokkaan on nostettu Veli Joulu. Brother Christmas on tehnyt paljon hyvää. Ei ole lainkaan tavatonta, jos yhden miehen odottamatta isoksi kasvaneessa hyväntekeväisyysorganisaatiossa olisi ollut kasvukipuja ja joku kuitti olisi jäänyt asianmukaisesti kirjaamatta. Jos harmaalla alueella toimiminen on ollut suunniteltua, se on asia erikseen. Nyt ainakin minusta tuntuu, että Helsingin Sanomat leimasi Brother Christmasin epäluotettavaksi todisteilla, jotka eivät kerro hyvästä lehtimiestavasta.

En tunne sisaren enkä veljen taustoja muualta kuin mediasta. Mutta ei käy kummankaan tilanne kateeksi. He ovat julkisuudessa leimautuneet syyllisiksi loppuiäkseen, vaikka puolueeton tuomioistuin toteaisi heidät syyttömiksi. Guilty until proven innocent. Valta sokaisee ihmiset, raha yritykset. Nykymoraali tuntuu tehdyn venytettäväksi. Lehdistöllä on oma eettinen normistonsa, yrityksillä omansa. Kai sitä nyt hieman voi venyttää hyvän skuupin tai kasvavan myyntikatteen vuoksi. Kunhan ei tarvitse peiliin katsoa.

Leave a Reply