Between jobs

No Comments

Työtä etsivä amerikkalainen sanoo tyylikkäästi olevansa between jobs. Itse en etsi töitä, mutta koen olevani parhaillaan välitilassa. Olen jättämässä parin viikon kuluessa lopullisesti vuonna 1999 perustamani yrityksen ja hyppäämässä uuteen ja innostavaan. Muutosta prosessoidessani olen huomannut, että töiden välillä todellakin on eroa. Olen ollut käytännössä koko työurani markkinointiviestinnän ammattilainen. Jotta olen saanut itselleni töitä, minun on ne pitänyt ensin hankkia. Vaikka yritys on kasvanut, yrittäjähenki- syyteni on säilynyt. Tuloja on aina pitänyt hankkia menoja enemmän. Siinä olemme luottohenkilöitteni kanssa aina onnistuneetkin. Kim Väisänen sanoo päivän Talous- elämässä: ”Kun toimivan johdon aika kuluu rahan hakemiseen, se vie fokuksen pois asiakkaista.” Jatkaisin Väisäsen ajatusta. ”Jos toimivan johdon aika kuluu vimmaiseen uusien asiakkaiden hankkimiseen, se vie fokuksen pois nykyisten asiakkaiden palvelemiselta.” Siksi olen asiakkaiden hankkimisessa aina keskittynyt määrän sijasta laatuun ja pysyvyyteen. Osaavat kollegani ovat pitäneet huolen asiakassuhteiden kehittämisestä. Laatuun aion keskittyä myös asiakkaana. En massakilpailuta yhteistyö- kumppaneita hengiltä, vaan haluan rakentaa käsin poimittuja, luottamuksellisia ja kestäviä suhteita. Haluan löytää kumppanien kanssa yhteisen tavoitteen. Aion antaa rehellistä palautetta. Uskallan kritisoida, muttei minulla ole koskaan myöskään ollut vaikeuksia arvostaa ja kehua kollegoiden tai kilpailijoiden töitä. Luulen tietäväni aika hyvin, mitä kukakin osaa ja mitä siitä kuuluu maksaa. Parhaiten osaavista on helppo valita kumppaneiksi heidät, jotka ovat kohdelleet minua reiluimmin. Toivottavasti se näkyy ostamisen osaamisena ja keskinäisen kanssakäymisen avoimuutena. Lopuksi tärkein haasteeni: Miten kaikessa itseriittoisuudessani osaan pitää aistini avoimina pinnan alla kupliville innovaatioille ja uusille tavoille tehdä töitä? Olkoon tämä kirjoitus myös kutsu: Haastakaa minua! Kuuntelen kyllä, vaikka joskus saatan vaikuttaa poissaolevalta. Älkää antako periksi. En minäkään antaisi. Haluan olla voittajien kanssa samassa tiimissä, olin sitten kummalla puolen pöytää tahansa. Olemmehan samalla puolella.

Maksoin tästä piirustuksesta 8,43 dollaria ja se on silti ihan suttuinen. Plääääh!

Leave a Reply