Minne taas unohtui asiakaslähtöisyys?

No Comments

Kiinasta rahdattiin tänään Suomeen kaksi pandaa. Koska MTV on eläinraukkojen pääsponsori, Seitsemän uutisissa karhujen laskeutuminen Helsinki-Vantaalle oli luonnollisesti päivän pääuutinen. Pandojen siivellä lensi – ja mielensä pahoitti – myös minulle tuntematon, matkailutoimittajaksi itseään tituleeraava Jorma Aula.

Aulan mielestä sukupuuttoon kuolemaisillaan olevat eläimet olisi pitänyt sijoittaa Ähtärin sijasta luultavasti Helsinki-Vantaan kaukolentojen terminaaliin, jotta ne olisivat Ähtäriä paremmin matkailuvirtojen tavoitettavissa. Hesarin mielipidekirjoituksessa Aulan perustelut väärinsijoituksen puolesta ovat musertavat:

”Ähtärin lähin suuri kaupunki on ­Jyväskylä, jonne hädin tuskin pystytään pitämään yllä paria päivittäistä potkurikoneella hoidettua lentoyhteyttä. Automatka Jyväskylästä Ähtäriin vie lennon päälle vielä puolitoista tuntia. Helsingistä Ähtärin tavoittaminen tulee matkailijalle tuskalliseksi. Vähintään neljän tunnin automatka suuntaansa pandojen näkemiseksi ei taida innostaa.”

Olen pahoillani Suomeen vyöryvien pandaturistien puolesta. Meidän pitää olla asiakas- lähtöisempiä. Ehdotan, että pääkaupunkiseudulle siirretään myös Haltitunturi, Turun saaristo, Punkaharju, Kiikunlähde, Helvetinkolu, Päijänne, Yyteri, Vanha Rauma, Verla, yötön yö, hillasuot ja revontulet. On liikaa vaadittu, että joku turisti joutuisi vaivautumaan tällaisten pääkaupungin ulkopuolille hajasijoitettujen mitättömyyksien tähden.

 

Leave a Reply