Try walking in my shoes

No Comments

Otsikko on lainattu yhdestä lempilaulustani. Kiitos siitä, Martin Gore. Otsikko on myös johdanto päivän kirjoitukseeni. Tiedättehän temperamentin. Saat omasi synnyinlahjaksi, halusitpa tai et. Minä olen temperamentiltani korkean rytminen ja aktiivinen, intensiivinen ja sinnikäs lähestyjä. Näiden ominaisuuksien sisällä olen varmasti ääripäätä. Viihdynkin erityisen hyvin Italiassa. Joskus lomalla olen törmännyt paikalle, jossa risteyksessä on ajettu pieni peltikolari. Vereni on vetänyt huutamaan ja heiluttamaan käsiäni muiden joukkoon. Tunne on elämän polttoaine.

Onneksi olen ainakin toistaiseksi – pahaa pelkään, että ikä vaikuttaa tähän negatiivisesti – positiivinen ja optimistinen. Uskaltaisin luonnehtia itseäni jopa aika huolettomaksi. Uskoisin olevan myös poikkeuksellisen oikeudentajuinen. Jos joku tai jokin rikkoo käsitystäni oikeasta ja väärästä, perusoptimismini aikaansaama suojakuori pettää ja temperamenttini pääsee valloilleen koko kirjossaan. Minulla ei ole koskaan ollut krapulaa, mutta ounastelen kokevani kimpaantumisen jälkeen samanlaista morkkista kuin kolmen päivän rännistä haparoivaa nousua yrittävä. Energiat ovat loppu. Ahdistus ei.

Tässä kirjoituksessa on myös huomio työelämästä. Tiedän, että temperamenttini on työnantajille onnenkantamoinen. Juuri minun kaltaiseni ihminen sysätään ottamaan kontaktia uusiin ja potentiaalisiin asiakkaisiin. Miten hurmaava hän onkaan! Peloton, rohkea ja nopeaälyinen! Aina mielenkiintoiset jutut. Laittaa itsensä peliin. Ei anna periksi. Olisi trendikästä sanoa, että kaltaiseni on myös erityisherkkä. Mutta ainakaan omalla kohdallani se ei pidä paikkaansa. Olen ihan tavallisen epäherkkä. Jokainen onnistuminen ilostuttaa, jokainen epäonnistuminen masentaa varmasti aivan kuin muitakin.

Jokaisella ihmisellä on oma temperamenttinsa. Jokainen ihminen on yhtä arvokas. Hitaasti sykkiviä tarvitaan siinä missä nopeammin sykkiviäkin. Vetäytyjillä on yhtä paljon sosiaalista tilausta kuin lähestyjillä. Tiedän sen. Mutta en osaa asettautua kuin oman tyyppini saappaisiin. Ja niihinkin huonosti. Temperamentti on myös vahvasti periytyvää. Olen seurannut viime päivinä etäältä vanhemman poikani asioimista parin vakuutusyhtiön kanssa. Miten rohkea, nopeaälyinen ja periksiantamaton hän onkaan! Ja miten kireälle viritetty. Onnea sinne opiskelijayksiöön, Heidi;)

 

Illustration by IDAlizes 

Leave a Reply