Viikonlopuksi pitäisi löytää parempaa vääntömomenttia

No Comments

Kesäloman jälkeiset kahdeksan työviikkoa ovat olleet raskaat. Mielenkiintoiset ja moti- voivat, mutta ehkä juuri siksi raskaat. Olemme voittaneet uusia haastavia asiakkaita samalla, kun olemme saaneet palvella innolla vanhoja. Uudet, kesän jälkeen aloittaneet kollegat ovat keventäneet työkuormaamme. Uusista resursseista huolimatta työviikkoni ovat venyneet 65-70 -tuntisiksi. Tiedän olevani kuin agility-koira. Turhaudun, jos minulla ei ole riittävästi haasteita. Mutta kai sitä innokaskin väsyy, jos haasteita on jatkuvasti liikaa.

Kaksi – luonnollisestikin naispuolista – rehellistä kollegaani sanoi eilen, että näytän kamalalta. Se oli kauniisti sanottu. Nimittäin myös tunsin oloni kamalaksi. Totuus ei tälläkään kertaa sattunut, se helpotti. Jos väsymys näkyy, sitä on turha edes yrittää peittää. Pitää etsiä juurisyy ja korjata se. Korjaamista edesauttaa, kun tietää työyhteisön olevan mukana talkoissa. Tiedän myös, mitkä kolme vakio-ohjetta eivät väsymykseen auta:

1) Kyllä se siitä (helpottaa)

Kun kolmetonnisiin aiemmin yltänyt kiipeilijä huiputtaa ensimmäisen nelitonnisensa, siitä tulee uusi vakio. Kolmosiin palaaminen on uuden huipun jälkeen alisuorittamista. Oman kunnianhimotason on lupakin nousta, mutta organisaatio ei saa pitää uutta tasoa automaattisesti vakiona. Yksilö asettaa itse itselleen kohtuuttomia paineita. Organisaation pitäisi ymmärtää antaa niihin lievitystä.

2) Muista levätä viikonloppuna

Moottorin teho tulee kahdesta tekijästä: kierrosnopeudesta ja väännöstä. Jos arjessa koneesta revitään kierrokset ulos, on herkkäuskoista olettaa, että viikonlopun varikkopysähdys riittäisi palauttamaan. Nykymenossa viikonloputkaan eivät anna tilaa palautumiseen. Maanantaiaamuna työssä odotetaan heti paitsi kierroksia myös vääntöä. Kone pitää käynnistää viimeistään sunnuntaina iltapäivällä.

3) Delegoi

Kun organisaation työkuorma on äärimmillään, delegointi tuo siihen parhaimmillaankin näennäistä helpotusta. Delegointi tarkoittaa suomeksi siirtämistä. Työn siirtämistä. Vastuun siirtämistä. Jos pelkästään delegoit muille, joku muu taatusti delegoi sinulle kaksin verroin takaisin. Tiedättehän monkey management –problematiikan? Vastuunkantajat saavat pyytämättään lisää vastuuta. Siirtämisen sijasta työtä pitäisi jakaa.

Lopetan nyt kirjoittamisen ja asennan keittiön uudet rullaverhot. Ei se kauaa kestä.


 

Leave a Reply