Ehkä näin on parempi. En tiedä.

No Comments

Keskiraskaan epämusikaaliseksi ihmiseksi kuuntelen erittäin paljon musiikkia. Koska en ymmärrä kovinkaan paljoa musiikista, sävelkuluista tai sovituksista, en ole kiinnittynyt mihinkään erityiseen genreen. Arvostan paljon hyviä sanoituksia. Tunnistan kauniin kielen. Tekstejäkin enemmän lankean karismaattisen tulkinnan edessä.

Tähdeksi ei synnytä. Tähdeksi kasvetaan. Vain kirkkaimmista tähdistä jalostuu idoleita. Heillä on raskas vastuu ihmisten roolimallina ja esikuvana. Minun ensimmäinen idolini taisi olla 10-vuotiaana Freddie Mercury. Queen soi tauotta naapuriperheen opettajaäidin Telefunken-kelanauhurilta. Näen vieläkin hypnoottisesti pyörivät kelat silmissäni. Roolimallina Mercury ehkä osin epäonnistui.

Nyt musiikkiin eivät mielessäni yhdisty enää kelat, vaan pyrotekniikka, valtavat videoseinät ja mammuttimaiset musiikkivideot. The show must go on! Entistä täydempien sovitusten, kirkkaampien valojen ja kalliimpien esiintymisasujen sekamelskassa aidoimmat tunteet syntyvät, kun kuulija kohtaa artistin paljaimmillaan. Aito karisma ei tarvitse lavasteita.

Olen hyvä paheksuja. Minulla on nollatoleranssi huumeiden käyttöön. En näe piripäissään tötöilyssä mitään taiteellista enkä romanttista. Huumeet syövät käyttäjänsä ja sivutuotteena ne tuhoavat usein itsekeskeisen käyttäjän läheisten elämän. Silti – jostakin syystä – en pysty paheksumaan Jari Sillanpään huumekäryä. Olen vain surullinen.

Vaikken erityisemmin pidä Sillanpään musiikista, en voi olla vaikuttumatta hänen tulkinnoistaan. Ihmettelen, jos joku ei liikuttunut viime perjantaina hänen tulkinnastaan Vain Elämää –sarjan syksyn avausjatkossa. Itse laitan peliin itseäni ehkä prosentin siitä, mitä Sillanpään kaltainen supertähti. Silti oma pää tuntuu joskus hajoavan. Antakaa minun olla. Älkää repikö minua. Kuuletteko, ymmärrättekö?

Huippu-urheilijaksi ei nousta kepulikonsteilla. Sinne noustaan lahjakkuudella ja valtavalla työllä. Viimeinen prosentti saavutetaan ehkä kemikaaleilla. Se on satasella metri. Luovilla aloilla doping-prosentit ovat suuremmat. Sinua ei mitata vain suorituksen, vaan myös ulkonäön, trendikkyyden ja karisman perusteella. Armottomasti. 24/7. Siksi en paheksu. Olen vain surullinen. Kuka tahansa meistä haluaisi olla, mutta joskus sitä unohtaa olla parempi mies.


94d73d73692ca36cbdb328e000c5f7b0

 

 

 

Leave a Reply