Pitääkö asiantuntijan puhua vain asiaa?

No Comments

Työskentelen yrityksessä, joka työllistää miltei 180 markkinointiviestinnän asiantuntijaa. Tapaan viikoittain useita nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita. Tapaamani asiakkaat ovat oman alansa asiantuntijoita. Tapaamiset sujuvat pääsääntöisesti suotuisasti. Kilvoittelem- me prosessiemme erinomaisuudesta ja asiantuntemustemme kirkkaudesta. Asiantuntijat puhuvat asiantuntijoille. Kampaviinereiden sijasta kliiniset neuvotteluhuoneet täyttyvät erinomaisuudesta.

Zecchino d’Oro!

Ainakin vanhemmat lukijat muistavat Zecchino d’Oron eli Kultaisen sekiinin laulukilpai- lun. Suomeksi sitä esitettiin vuosia nimellä Lapset laulavat lapsille. Kilpailussa voittajan valitsee tuomaristo, joka koostuu todellisista lastenlaulujen asiantuntijoista eli lapsista. Kilpailussa ei voita pelkällä laulun puhtaudella ja teknisellä taituruudella. Vähintään yhtä tärkeää on esityksestä välittyvä laulun ja esiintymisen ilo.

Taidan olla lapsen tasolla, kun jälkimmäinen malli miellyttää minua enemmän. Miksi vakuuttelisin asiakasta asiantuntemuksellani tai osaamillani prosesseilla? Jos tapaaminen on jo sovittu, luulen, että joku uskottavuusraja on jo ylitetty. Ei kai yritys kasva nollasta 180 hengen organisaatioksi ilman asiantuntemusta ja prosesseja? Siksi panostamme tiimimme kanssa usein enemmän taiteelliseen vaikutelmaan kuin tekniikkaan.

Kun jännitin kouluaikoina esiintymistä – muistanko kaiken, olenko looginen – isäni tapasi sanoa: ”Eivät kuulijat muista, mitä sanot. He muistavat, miten sanot.”

Hyvin sanottu.


coro-era5fe8af5-5fae6

 

Leave a Reply