Tunnelmasta toiseen

No Comments

Minua tuntevat tietävät, etten ymmärrä sarjakuvia. Minulla ei ole alkeellisintakaan sarjakuvanlukutaitoa. En myöskään koskaan katso tarkoituksella kotimaisia huumoriohjelmia ja jos katson sattumalta, ne eivät naurata minua. Kerran näin Kummelin suklaamonnin. Se kyllä vahingossa nauratti. En kuitenkaan pidä itseäni tosikkona. En myöskään lue dekkareita ja vauhdikkainkin elokuva saa minut nukahtamaan. Lääkärisarjat pitävät minut virkeänä. Osaankin diagnosoida melko luotettavasti useita autoimmuunisairauksia.

Teatterista pidän varauksetta. Siellä en nukahda. Harvoin edes pitkästyn. Aina en saa selvää, mitä puhutaan ja putoan juonesta kärryiltä. Mutta ei se haittaa. Teatterissa on kiva katsella hienoja lavasteita ja valoja. En koskaan lakkaa hämmästelemättä, miten pienillä asioilla tunnelma muuttuu ihan toiseksi. Katosta lasketaan vaijereilla puita ja lavasta tulee ihan oikea metsä. Valot tekevät päivästä illan, kesästä syksyn. Teatterissa on viihdyttävää monella tasolla.

Olin perjantaina Tampereen Työväen teatterissa Viulunsoittaja katolla –musikaalin ensi-illassa. Luulin, että se on joku kepeä laulunäytelmä. Siinä olikin paljon todella hienoja musiikkinumeroja, taitavia laulajia ja upeita tanssikohtauksia. Ja pari tunnettua hittibiisiä. Viulunsoittaja ei soittanut viulua. Sen sijaan hän tanssi soittimensa kanssa. Maailma on muuttunut. Klassikoitakin päivitetään. Näytelmään oli tuotu  myös ajankohtaista, maailmanpoliittista kantaaottavuutta.

Menin vauhdikkaan työviikon päätteeksi teatteriin viihtymään. En erityisemmin kaivannut ajatusten herättämistä. Media vyöryttää maailmalta ja kotimaastakin väkivaltauutisia 24/7. Mielelläni olisin kolme tuntia rauhassa. Juuri se on teatterissa parasta, että kun en ollut halukas miettimään turhan syvällisesti, saatoin keskittyä vakavissa kohtauksissa lavasteiden, valaistuksen tai puvustuksen ihasteluun. Sitten kun tanssittiin ja laulettiin, hyppäsin taas mukaan. Ilokin on vahva tunne.


viulunsoittaja_2_vaaka

Kuvan on Tampereen Työväen Teatterille ottanut Kari Sunnari.

 

Leave a Reply