Kannattaako yhdestä salaatinlehdestä edes mainita?

No Comments

Monet pitävät minua suorasanaisena. Eivät he väärässä ole. Tiedätte varmasti saippuaoopperan, jossa kohtaus jatkuu ja jatkuu, koska keskustelun kumpikaan osapuoli ei sano sitä ilmeistä, minkä katsoja tietää. En ole mukana niissä kohtauksissa.

Totuus on tarua karumpi. Moni työyhteisö muistuttaa telenovelaa. Tarinankerronta polkee paikoillaan, ja jos asioista puhutaan, varmuuden vuoksi niistä ei puhuta niiden oikeilla nimillä. Ettei vaan kukaan suuttuisi. Tai edes huomaisi.

Jos kokouksen esiintyjällä on salaatinlehti etuhampaiden välissä, eikö ole parempi mainita siitä mieluummin heti kuin odottaa presentaatio loppuun. Moni vaikenee, koska viestintuoja on itse vaarassa joutua huomion keskipisteeksi. Silentium est aurum.

Minua ei kannata rekrytoida saippuaoopperan käsikirjoitustiimiin. Sarjasta tulisi historian lyhin. Hermoni eivät kestäisi saman taikinan veivaamista vuodesta toiseen. Ei työssäkään. Mielestäni sandwich-palautteella ei ole mitään arvoa, jos pihvi on mitäänsanomaton.

I-heart-beef1

 

Leave a Reply