Jätinkin jo viestin vastajaan ja nyt olen täällä meilissä

No Comments

Olen työkseni ideanikkari, strategi ja kirjoittaja. Johdan myös isoksi kasvaneen pörssiyhtiömme luovaa suunnittelua. Oman toimeni ohella olen aktiivinen myyntimies. Olen kaupallisesti lahjakas kirjoittaja, mutta jos puhun totta, olen myyjänä paljon lahjakkaampi. Osaan myydä omaa ja kollegoitteni osaamista. Koska jakaminen on välittämistä, haluan kertoa muutamista toimivista myyntikäytännöistäni.

1) Älä delegoi

Kun keksin jotain myytävää, tunnen itse parhaiten oman ja tiimini tarinan. Miksi ulkoistaisin kontaktoinnin jollekin ulkopuoliselle?

2) Kuuntele

Myyntitilanteessa arvokkainta on mahdollisuus kuunnella. Kun myy itse, kuulee asiakkaan palautteen itse suoraan ja suodattamattomana.

3) Ole monikanavainen

Pitää tiedostaa, ettei kukaan ole päivän ainoa myyjä. Siksi lähestyn asiakasta aina paria kolmea kanavaa pitkin. Jos puhelu menee vastaajaan, laitan perään postia.

4) Ole julkinen

Kun myyt, älä tee sitä suljettujen ovien takana. Oma myyntipuhelu motivoi myös kollegoja ja saat tukea omallekin myyntityöllesi.

5) Älä masennu

Jos saan joskus harvoin nuivan vastaanoton, totean, että vastaajalla oli huono päivä, ei minulla. Huomenna uusi yritys.

6) Ole kunnioittava

Moni asiakas elää terveessä suhteessa ja sitä älköön väkivalloin rikottako. Silloin suhdetta kannattaa rakentaa delikaatisti ja kunnioittavasti.

7) Muista toistot

Silloin kun itse olet kyllästytynyt tietylle asiakkaalle myymiseen, hän ei ole vielä edes oppinut nimeäsi. Jaksa yrittää.

contact-us

 

 

Leave a Reply