Seura voisi tehdä kaltaisekseen

No Comments

Talitiaiset lauloivat ennen ti-ti-tyy. Niin minulle opetettiin 70-luvun oppikirjoissa. Niin sen kuuli silloin omin korvinkin. Moniajoyhteiskunnassa kolmitavuiseen ilmaisuun ei ole enää aikaa. Jälkiteollisessa Suomessa ATK ja VHS mullistivat maailman. Tinteistäkin tuli kaksitavuisia. Ti-tyy. Nyt on yksittäisiä havaintoja jopa yksitavuisista. Oi aikoja, oi lauluja.

Tästä meinaisi tulla taas perinteinen työmoraalin rapautumisesta urputtaminen ja oman marttyyriuden ylistys. Lähetin tänään 42 työmeiliä. Vastauksen sain neljään. Kolmeen en vastausta lainkaan. 35 meiliin sain automaattisen lomavastauksen. Suomi on lomalla. Valtaosa automaattivastaajista lupasi palata työhön 31.7. Loput 7.8. Kesälomat tuntuvat venyneen perinteisestä neljästä viiteen, jopa kuuteen viikkoon. Ki-ki-kyy! Laulut lyhenevät, lomat pitenevät.

Lomavastausten keskellä oli vaikea motivoitua tekemään työtä täysipainoisesti. Oli houkutus leppoistaa omaakin sykettä ja siirtyä kaksitavuiseen puhalteluun. Lomani alkaa vasta perjantaina. Sitä odotellessa ehtii kuitenkin vetäistä monta laulua duurissa. Kyllä joku minun ja tiimini ti-ti-tyyt laittaa merkille. Jokainen laulaa äänellään, ajallaan ja omaan suuhunsa sopivalla tavoilla. Pääasia, että laulaa. Linnut voivat laulaa silloinkin, kun oksa katkeaa, koska ne tietävät, että niillä on siivet.


MaleBlueTit_large

Tiedän, että tämä tintti on sini eikä tali, mutta sen ilme oli mainio.

Leave a Reply