Positiivinen kierre ruokkii itse itseään

No Comments

Kaikki meistä tunnistavat tilanteen, jossa negatiiviseksi yltynyttä kierrettä tuntuu olevan mahdoton pysäyttää. Kun joukkueen peli tökkii, tappiokierre alkaa käydä kaikkien tunteisiin. Itseluottamus murenee. Kun yrityksen liiketoiminta kohtaa haasteita ja vaatii saneerauksia, ne tuntuvat aina liian myöhään tehdyiltä tai liian pieniltä. Kun katto alkaa vuotaa yhdestä paikasta, alat pelätä vuodon yltyvän.

Homma toimii myös toisinpäin.

Taloamme on maalattu nyt reilut kolme viikkoa. Huomenna kaikki on valmista. Lopputulos on upea. Mutta uusi uljas kotimme saa nyt ympäristönsä näyttämään nuhruiselta. Viikonloppuna oli jo maalattava aidat. Käyttämättömänä 15 vuotta tönöttänyt leikkimökkikin pitää pikaehostaa. Katto voidaan korjata myöhemmin. Talomaalauksesta yli jääneellä maalilla pitää maalata vuosien haalistama puupenkki.

Sama ilmiö on nähtävissä työpaikoilla. Kun yksi kollegoista on innoissaan, hän tartuttaa energiansa myös kollegoihinsa. Syntyy lumipalloefekti. Pienestä alusta syntyy helposti suuria onnistumisia. Positiivinen kierre vetää mukanaan kaikki. Sen liikkeelle sysäämä – monesti pienikin teko – on sinun tehtäväsi.


Näyttökuva 2017-6-19 kello 21.31.44

 

Leave a Reply