Kruuna vai klaava?

No Comments

Sosiaalinen media räjähti eilen Suomen 100-vuotisjuhlakolikoista. Rahasarjan idea oli upea: kolikkojen toisella puolella on joku itsenäisyyden ajan kipupiste, toisella saavutus. Poliittinen korrektius oli taidetta vahvempi voima. Mielestäni asian pitäisi olla juuri päinvastoin. Silti olen tyytyväinen rahojen poisvetämisestä. Se oli ainoa oikea ratkaisu.

Kilpailuhenkinen ja armoton liike-elämä on kuin juhlaraha. Jos omien saavutusten esiin nostaminen ei kilpailutilanteessa riitä, yhä useammin olen huomannut etsittävän kilpailijan kipupisteitä. Aina omalla kohdalle osunut tuulirako ei ole sopiva. Ponnistuksen ajoituksen kanssa saattaa olla ongelmia. Silloin kannattaa antaa kunnia niille, joilla oli hyvä päivä.

Muistan kun muutama vuosi sitten kehuin – omalla nimelläni kuten aina – kilpailevaa toimistoa Markkinointi & Mainonnan verkkosivuilla. Pahuuden akselin valtaamassa kommenttiketjussa kehu tulkittiin niin, että kun en itse osaa, haluan saada lisäarvoa toisten kehumisesta. Miten pahoin ihminen voi, jotta ajattelu on noin vinksallaan?

On ihan sama, tuleeko elämän kolikonheitossa kruuna vai klaava, kunhan saavutusten huumassa muistaa nöyrästi omat kipupisteensä. Ja vaikeuksien keskellä saavutuksensa.

 

coin_toss

 

 

 

Leave a Reply