Anteeksi, mutta ymmärsinhän varmasti väärin

No Comments

Työpäivät täyttyvät lukemattomista sisäisistä palavereista. Niiden muistioita jaetaan kymmenillä sähköposteilla. Keskinäisen viestinnän kynnys madaltuu uusien työkalujen ansioista koko ajan. Yammer, Trello, Slack, Hangouts, Basecamp. Kyseessä ei ole tulevan kesän ysärifestareiden rosteri, vaan valikoima päivittäin työkäytössä olevia pikaviestin- ja tiedonhallintapalveluja.

Tiimin jäsenillä on uusien työkalujen ansiosta käytössä aina ajasta ja paikasta vapaa päivitetty ja yhteinen tieto. Mutta yhteinen ymmärrys tuntuu olevan usein kauempana kuin koskaan. Valtavan tietotulvan keskellä yksilöiden huomio ei enää tunnu kohdistuvan kokonaisuuteen vaan lillukanvarsiin. Puut halutaan nähdä metsältä. Neulanen etsitään heinäsuovasta.

On varmasti inhimillistä, että kymmenien viestien joukosta on helpompi löytää virhe kuin onnistumiset. Taitoluisteluselostuksissa päällimmäisenä ei jää mieleen kommentaattorin huomio ilmavasta kolmoissalchowista vaan alastulon rampauttamasta kaksoislutzista. Se on ymmärrettävää, sillä pistelaskusta suuri osa perustuu virheistä tehtäviin vähennyksiin.

Töissä emme luistele. Me taistelemme yhteisen ymmärryksen puolesta. Meillä on yhdessä vain voitettavaa. On tärkeämpää yrittää ymmärtää ja jakaa sitä ymmärrystä kuin kyseenalaistaa, torjua ja etsiä virheitä.

Salchow

Hienon salchow-kuvan lainasin sivulta www.skatesweden.se

Leave a Reply