Lyhin, nopein vai mielenkiintoisin?

No Comments

Navigaattorissa voi valita eri reittivaihtoehtojen välillä. Lyhin reitti on harvoin nopein, nopein on harvoin paras maisemiltaan. Tehokkuuden ja kiireen nimissä valinta on ainakin omissa laitteissani asetettu oletukseksi nopeimman kohdalle. Niin on myös työelämässä. Matkalla et ole perillä. Työssä tavoite on tärkein, ei liike. Se on sikälikin kiusallista, sillä hektisessä työelämässä määränpää on muuttunut yleensä lähdön jälkeen; kuin jahtaisi kulta-aarretta sateenkaaren päästä. Viime aikoina olen yrittänyt keksiä säännöt työnteolleni ja edetä niiden rajoissa – hiljentää risteyksiin ajoissa. Olen saavuttanut pienoista edistystäkin. Olen muistanut katsella ympärilleni ja nähnyt siellä kauneutta ja mahdollisuuksia, joiden ohi olen kaahottanut ennen laput silmillä. Kun hidastaa hiukan vauhtia, huomaa, että ehkä onni ei olekaan edessäsi. Se on saattanut olla koko ajan rinnallasi.

 

nayttokuva-2016-11-30-kello-21-00-22

Photo by Paul Nicklen

 

Leave a Reply