Valvontakamerat: uhka vai mahdollisuus?

No Comments

Kehä I reunustettiin kymmenillä peltipoliiseilla. Mutta jotakin meni vikaan. Ihmiset ajoivatkin rajoitusten mukaisesti ja budjetoitu sakkokertymä pitää hankkia muilla keinoin. Valvonta toimi ennaltaehkäisevästi. Shit happens!

Tänään Opetusalan Ammattijärjestön Nina Lahtinen toivoi opettajille lisää valtuuksia, jotta oppilailta voitaisiin kieltää kännyköiden käyttö oppitunneilla. Nyt joissain kouluissa oppilaiden on väitetty tahallaan ärsyttäneen opettajia ja kun ovat siinä onnistuneet, opettajan paskahalvaus on tallennettu kännyköillä ja jaettu Youtubeen. Tuomittavaa käytöstä lapsilta. Tällaiseen pitää puuttua.

Toisaalta jos omina kouluvuosinani olisi ollut älypuhelimia, kansakuntamme voisi nyt paljon paremmin. Koulukiusaaminen ei ollut silloin vain oppilaiden välistä. Vahvemman valtaansa käyttivät myös monet turhautuneet opettajat. He käyttivät valtaansa itsetuntoaan palasista rakentavia nuoria kohtaan. Valvontakameroille olisi tallentunut silloin esimerkiksi aineenopettajani tuhahdus koko luokan ja lausunnon kohteena olleen luokkakaverini kuullen:

”Olet kyllä yhdeksän oppilas, mutta koska olet niin huonosta kodista, en voi antaa sinulle viitosta parempaa.”

 

flashlight

Leave a Reply