Tässä ja nyt

No Comments

Sosiaalinen media tulvii suosikkilaulajien ja –näyttelijöiden matkan päätyttyä R.I.P. –postauksia ja linkkejä taiteilijoiden rakastetuimpiin teoksiin. Olen monesti sanonut kokevani jonkinlaista vaillinaisuutta siitä, ettei minulla ole ketään idolia, jota fanittaisin erityisesti. Minulle pääosanesittäjät löytyvät usein sivurooleista. Rakas ystäväni Johan Hollstén tapaa sanoa, että kaikki ihmiset eivät luonnollisestikaan voi olla yhtä kyvykkäitä. Siksi arvostan niitä, jotka tekevät työtään ja elävät elämäänsä kykyjensä ylärajoilla. Tässä on suuri viisaus. Suurin viisaus on sanoman lisäksi sen aikamuodossa: Se on preesens. Jotka tekevät ja elävät.

Aikamme kuva on jatkuva muutos. Vain vahvimmat meistä pystyvät elämään rauhassa kaiken kaaoksen keskellä. Eilen muisteltiin Leonard Cohenia. Hänellä on nyt rauha. Antaa hänen mennä. Muistelujen sijaan tai niiden ohella, katso ympärillesi ja mieti, näetkö jonkun, jolle voisit tarjota hetken rauhaa tässä hetkessä. Kuuntele häntä. Ojenna hänelle kätesi ja sano sanat, joita hän on saattanut odottaa vuosia: Live in peace.

 

nayttokuva-2016-11-12-kello-7-46-53

Leave a Reply