Mitä mieltä sinä olet?

No Comments

On tunnettua, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Yhtä vaikeaa tuntuu olevan mielipiteen kertominen ennen tuloksen selviämistä. Yhdysvaltain raivohullu presidentinvaalikampanja on houkutellut koloistaan kaikki mahdolliset ja mahdottomat päivystävät dosentit. Kun heiltä kysytään mielipidettä vaalin todennäköisestä tuloksesta, todennäköistä on vain se, että vastuu siirtyy kuulijalle. Tarjolla on samassa lauseessa sekä molemmat voittajat että tasapeli. Jälkiviisas dosentti voi sitten huomisaamuna todeta, että mitä minä sanoin.

Kaltaistani Kokemäenjoen kuljettamaa suodattamatonta juomavettä lapsuutensa nauttinut ei ymmärrä moista kiertelyä. Jos mielipidettä kysytään, se annetaan. Mielipide on aina oikea, kunhan se on vilpitön. Arvostan ihmisiä, jotka uskaltavat sanoa mielipiteensä ääneen. Arvostan ihmisiä, joilla on kanttia puolustaa omaa mielipidettään, vaikka se olisi muista poikkeava. Maailma ei parane hyssyttelemällä eikä joka suuntaan kumartamalla. Omakohtaisesti kokemuksesta voin sanoa, että muita peesaamalla ja mielipidettä panttaamalla voi hetken päästä helpommalla. Mutta vain hetken.

Entä mielipiteeni presidentinvaaleista? Toivon ja uskon, että kisan voittaa ehdokas, jonka puheenkirjoittajan kynästä oli seuraava lause: ”Aänestäkää Amerikkaa, joka rakentaa siltoja, ei muureja.”

3f208sw

Leave a Reply