Myykää minulle ratkaisuja, älkää prosesseja

1 Comment

Kodinhoitohuoneessamme tehdään pientä remonttia. Sen tekee erittäin tunnettu, valtakunnallisesti toimiva yritys, jolla on prosessit kunnossa. Tähän asti on tapahtunut: Pari viikkoa sitten nuori rakennusmestari Vilma (nimi muutettu;) kävi tekemässä korjaussuunnitelman ja –aikataulun. Sopiminen sujui erinomaisesti. Saimme paperit ja yhteystiedot hyvässä järjestyksessä tyylikkäässä kansiossa. Remontti alkoi. Mestariksi vaihtui niinikään valtavan miellyttävä Seppo, joka kertoi viime perjantaina kaiken olevan valmista tämän viikon perjantaina. Remontin yhteydessä yhden nurkan kaatoa parannetaan. Valun kuivumista oli käynyt tiistaina mittaamassa Pekka. Hänen käyntikorttinsa oli illalla keittiön pöydällä. Tyylikkäässä kansiossa. Kaikki oli kunnossa, mutta jostakin syystä hän oli mittauksen yhteydessä laittanut tarkoituksella pois päältä otetun lattialämmityksen takaisin päälle. Tänään soitti Seppo, joka sanoi, että timpuri ei voinut laatoittaa, koska lämmityksen vuoksi laasti kuivuisi liian nopeasti. Laatoitus siirtyy huomiselle, ja sen vuoksi saumaus ja siivous maanantaille/tiistaille. Kun tulin tänään kotiin, lattialämmitys oli yhä päällä. Timpuri, Vilma, Seppo tai Pekka eivät kukaan olleet saaneet lämmitystä pois, eivätkä toki pyytäneet meitäkään sitä ottamaan. He ilmoittivat vain, että päällä on. Prosessi luultavasti edellytti kertomaan viivästyksestä, ei korjaamaan siihen johtanutta syytä. Tämän vuoksi luotan prosesseja enemmän ihmisiin. Jos Pekka, Vilma, Seppo tai timpuri olisivat olleet yhden henkilön yrityksiä, remontti olisi valmis huomenna. Nyt remontti viivästyi ison yrityksen vaatimien prosessin vuoksi. Prosessien, jota ennen tavattiin sanoa rikkinäiseksi puhelimeksi. Prosessien, jota ennen tavattiin sanoa turhaksi byrokratiaksi. Tekisinkö sitten itse paremmin? Väittäisin tekeväni. Minkä myyn, sen teen. En yksin, vaan yhdessä työkavereitteni kanssa. Asiakkaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että se, joka myy, ei häivy tiimistä, kun muste on kuivunut, vaan seuraa tiiviisti projektin etenemistä. Minun mielestäni.

a2258662011_10

One Comment (+add yours?)

  1. Päivi strömmer
    marras 04, 2016 @ 05:44:59

    Ehkä on tuolla yrityksellä prosessit, mutta ei niitä ole sujuvoitettu. Voitaisiin auttaa heitä hukkajahti-hommissa, asiakkaiden parhaaksi.

    Vastaa

Leave a Reply