Sopivan mittainen jono

No Comments

Asiantuntijaorganisaation johtaminen on haastavaa. Ehkä vaikeinta on työkuorman tasaaminen. Organisaatio on tehokkaimmillaan tasaisessa paineessa. Mutta jos organisaation ajatukset alkavat pyöriä pelkän työkuormasta selviytymisen ympärillä, on aika painaa jarrua. Jos tilauskannassa alkaa näkyy hiipumisen merkkejä, myynnin on vuorostaan syytä painaa kaasua.

Käytössä on hyviä digitaalisia resurssinhallintaohjelmistoja. Paras metodi ATK:n aikakaudellakin on puhuminen. Jos työtä on liikaa tai liian vähän, kilauta kaverille. Työ jakautuu parhaassakin organisaatiossa epätasaisesti fifty-sixty. Kun työkuorma on maanantaipalaverissa onnistuttu jakamaan tasan, tuleekin asiakkaalta yllättävä pikatoimeksianto. Kuka sen tekee?

Istun itse kahdella jakkaralla. Yhtäältä olen suunnittelija, toisaalta myyjä. Olen myyjänä ehkä lahjakkaampi kuin suunnittelijana, sillä osaan ostaa omalta organisaatioltani. Tiedän, mitä he osaavat ja miten kauan heidän taikojensa tekoon pitää varata aikaa. Silti koen jatkuvaa stressiä portinvartijan roolistani. Ovella pitää aina olla pieni jono. Sen ylläpitoon on kaksi tärkeää syytä: Jono herättää potentiaalisten sisäänpyrkijöiden huomion. Se on markkinointia. Mutta mikä tärkeintä: Huolellisella jonon purkamisella organisaation palvelutaso pysyy kiitettävällä tasolla. Mitä siitäkin tulisi, jos kaikki ryntäisivät noutopöytään yhtä aikaa monesta eri suunnasta?

 

1280x720-8te

Leave a Reply