Loppu hyvin, kaikki paremmin

No Comments

Olimme perjantaina teatterissa. Rock of Ages –musikaali Turun kaupunginteatterin väistötiloissa Dominossa. En odottanut erityisen paljoa. Kasari-rockia yhdistettynä löyhään juoneen kahden nuoren unelmien täyttymisestä ja hinnasta. Lavastus oli kunnianhimoton ja ilmeinen, tuttujen biisien uudet suomennokset etäännyttäviä, roolihahmot hyvin ennalta arvattavia. Tyylilaji oli kokonaisuutenaan hakusessa. Väliaika oli poikkeuksellisen pitkä ja yleisön osallistuminen olikin monen kohdalla tuplattujen väliaikatarjoilujen vuoksi selkeästi riehakkaampaa toisella puoliajalla.

En tiedä oliko vika korvissani vai tekniikassa, mutta itselläni oli suuria vaikeuksia saada selvää näyttelijöiden vuorosanoista. Äänentoisto oli puuroinen. Onneksi sentään joidenkin näyttelijöiden ääni kuului muita kirkkaampana. Mielessäni annoin esitykselle sen loppuminuuteilla kaksi tähteä viidestä. Teatterissa on kuitenkin taikaa. Tällä kertaa se ilmeni vasta esityksen päätyttyä: Uuden Musiikin Kilpailusta tuttu pääosan esittäjä Mikael Saari – joka suoriutui roolistaan erinomaisesti – oli aplodeja vastaanottaessaan niin energinen ja iloinen, että hän sai katsojat täysin esityksen taakse. Hänestä välittyi vilpitön ilo siitä, että hän sai esiintyä. Hänen ansiostaan lähdin salista hymy huulillani ja samalla huomasin tuplanneeni tähteni. 4/5

Kun lopetan seuraavan myyntipresentaationi, en jätä kokoushuonetta luimistellen.

 

30401749825_edef1edd2e_z-1

Mikael Saaren kuva Otto-Ville Väätäinen

 

Leave a Reply