BumtziBum!

No Comments

Katsojakadosta kärsivä lineaarinen televisio ripustautuu nostalgiaan. Maikkari palauttaa kanavalleen sekä BumtsiBumin että Kokkisodan. Kuulosti äkkiseltään ihan toimivalta idealta, kunnes ilmeni, että ysärikulttisarjojen mitä elinvoimaisimmat suosikkijuontajat Marco Bjurström ja Sikke Sumari eivät kelpaa osaksi comebackia.

”Haluamme uudistaa ohjelmien ilmeen ja esiintyjät”, MTV perustelee tiedotteessa.

Jos ohjelmat päivitetään, miksi nimi pitää säilyttää? Eikö luotto uusittuun konseptiin riitäkään? Jos Bjurström korvataan Heikki Paasosella, kyseessä ei ole päivitys vaan halpa facelift. Jos Bjurström korvataan Arttu Lindemanilla, kyseessä ei ole enää sama tuote. Joskus tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että ohjelman tai työorganisaation voi uudistaa myös ihmisiä vaihtamatta.

Me nostalgiannälkäiset keski-ikäiset olemme lineaarisen television viimeiset uskolliset. Entä meidän lapsemme? BumtsiBumin ja Kokkisodan kulta-aikoina 90-luvun puolivälin jälkeen syntynyt Z-sukupolvi on konservatiivisempi kuin vanhempansa. Miksi heille yritetään väen vängällä tyrkyttää macaronseja, jos he vaikka haluaisivatkin korvapuusteja?

77974_macaron_ak

Leave a Reply