Ihminen ei ole kone

No Comments

Media kertoi tänään kiehtovan nimitysuutisen: Suomalaisen ohjelmisto- ja palveluyritys Tiedon datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön johtoryhmän uusi täysivaltainen jäsen on – dadaa – tekoälyrobotti Alicia T.

Robotti edistää nimitystoimikunnan mukaan johtoryhmän datakeskeisyyttä ja auttaa johtoryhmää löytämään uusia innovatiivisia tapoja käyttää tietoa. Alicia T. osallistuu johtoryhmän toimintaan täysivaltaisena jäsenenä ja sillä on äänioikeus.

”Uskon, että tekoäly tukee meitä relevantin tiedon löytämisessä ja auttaa tekemään puhtaasti dataan perustuvia päätöksiä, joita ihmiset eivät olisi välttämättä osanneet keksiä”, yksikön johtaja Ari Järvelä Tiedolta sanoo.

Mielenkiintoinen avaus. Tosin suomalaisessa jorytoiminnassa olisi ennen tekoälykokeilua syytä laittaa rohkeasti kuntoon perusasiat. Johtoryhmiin kannattaisi edes kokeeksi nimittää jäseniä, jotka tukevat yritystä sen keskeisen tuotannontekijän – henkilökunnan – ymmärtämisessä.

We are programmed just to do
Anything you want us to
We are the robots
We are the robots
We are the robots
We are the robots

Kraftwerk

chi-inc-robots-doing-more-office-work-bsi-hub-20150617

Leave a Reply