Aina ei voi voittaa. Koskaan ei saa luovuttaa.

No Comments

Näinkin moderniksi ihmiseksi olen hyvin vanhanaikainen – ja ylpeä siitä. Aikamme kuva on jatkuva muutos ja pikavoittojen tavoittelu. Yrityskumppanuudet tuntuvat olevan jatkuvan kilpailutuksen alla. Henkilökuntaan suhtaudutaan kuin kesäkissoihin. Jatkuva organisaatiomuutos oikeuttaa toistuviin YT-menettelyihin. Kumppanuudet ovat kuin kykykilpailuja. Jos koe-esiintymiseen edes pääsee, siinä taitojen esittelylle jää aikaa minuutteja. Missä vaiheessa elämästämme tuli sarja pikataipaleita?

Olen vilpittömästi sitä mieltä, että työnantajien tulee toimia yhtä paljon työntekijöidensä eduksi kuin päinvastoin. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että YT ei saa olla savuverho henkilöstön vähentämisille vaan se osaamisen optimoimiselle. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että jatkuva epävarmuudessa olo ei paranna ihmisten tai yritysten sitoutumista toisiinsa. Hääpäivä tuntuu olevan tässä ajassa elämän suurin hetki. Ei ole. Se on päivä muiden joukossa. Onni mitataan arjessa, kun mietit viikon kolmatta kertaa mitä tänään laittaisi jauhelihasta.

Muutama viikko sitten olin tapani mukaan menossa tapaamiseen hiukan etuajassa ja odottelin muutaman minuutin asiakkaan aulassa. Siellä minua ja muita paikalle tulevia palveli vahtimestari, joka kaikesta päätellen oli tehnyt työtään lukemattomia vuosia. Hänellä oli jokaiselle asiakkaalle jotakin mukavaa sanottavaa. Minun jälkeeni tuleva kertoi tulleensa tapaamaan Henriä. Vahtimestari vastasi lämminhenkisesti kutakuinkin näin: ”Hän tulee yleensä viisi minuuttia myöhässä – ei enempää – ja sanoo, että olipa Länsiväylällä tänään ruuhkaa. Sitten hän kysyy, otetaanko kahvia mukaan? Otatteko te kahvia, voin hakea teille molemmille valmiiksi.”

Ihailin vahtimestarin ammattitaitoa, persoonallisuutta ja vuosien mittaan kasvanutta ammattiylpeyttä. Antaako aikamme enää uusille vahtimestareille tilaa kasvaa? Opimmeko tuntemaan työkavereitamme ja yhteistyökumppaneitamme? Meidän pitäisi. Jos työelämästä poistaa kaiken pitkäjänteisyyden ja inhimillisyyden, kilpaillaan vain siitä, kenellä on tehokkain prosessi, pisimmälle viety, asiakasta etäännyttävin automaatio tai neuvokkain siirtohinnoittelumalli. Siinäpä vasta on mielenkiintoinen kilpailu. Jotakin, jonka voittajat muistetaan.

 

nayttokuva-2016-10-16-kello-10-17-52

Leave a Reply