Millaista tänään oli töissä?

No Comments

Tänään, kuten lähes joka päivä, työpäivän jälkeemme kysymme vaimoni kanssa lyhyesti työpäivän kulusta. Niin tänäänkin. Vastasin kuten yleensä:

”Aamupäivällä oli asiakaspalaveri, jossa puhuin. Lounaalla jatkoin puhetta. Iltapäivällä oli taas asiakaspalaveri, jossa pääasiassa puhuin.”

Mistä sitten puhun? Totta puhuen en voi muista edes murto-osaa. Jaan kait parhaita käytäntöjä ja ideoita. Kyselen kysymyksiä, joihin usein malttamattomana vastaan itse. Olen vakaasti sitä mieltä, että hiljaisuus tappaa. Ihmiset menevät kirkkoihin laulamaan suloisessa sekakuorossa kauneimmat joululaulut. Yhdessä oman äänen avaaminen on turvallisempaa. Yhdessä kuulostamme myös paremmalta. Täydennämme toisiamme.

Toiset hitsaavat työkseen. Toiset hoitavat vanhuksia tai palvelevat kaupan myyjinä. Juristi tarvitsee kokin valmistaman lounaan jaksaakseen. Kaikki työ on arvokasta. Omasta puolestani voin vakuuttaa, että kyllä puhuminenkin työstä käy. Puhuen asiat selkenevät.

86805c6a1b98a178af64e00be68378a7-jpg

Leave a Reply