Ei kahta ilman kolmatta, Julius Tuomikoski

2 Comments

 

Katsoin sunnuntaina aamulla netistä korkealle arvostamani Julius Tuomikosken puheenvuoroa toukokuisessa Tuplaa myyntisi –seminaarissa. Hän puhui asiaa. Tapani mukaan en tosin jaksanut kuunnella kuin ensimmäiset viisi minuuttia vartin esityksestä;) Sekin on paljon, sillä ajatukseni alkoivat itse asiassa harhailla jo kahden minuutin ja kymmenen sekunnin jälkeen kohdassa, jossa Julius sanoi: ”Jos asiakas pitää sinusta, hän etsii syitä ostaa. Jos hän ei pidä sinusta, hän etsii syitä, miksi EI ostaisi.”

Se on juuri näin. Mutta pitää muistaa, että moni hyvä neuvo muuttuu huonoksi vaillinaisesti jalkautettuna. Hyvän myyjän pitää olla jollakin tasolla rakastettava, mutta hyväksytyksi tulemisen tarve ei saa pyöristää hänen persoonaansa tunnistamattomaksi. Jos näin pääsee käymään, hyvästä myyjästä tulee ihan kiva. Reilut 30 vuotta myyjänä ovat opettaneet seuraavaa:

 • Ole persoonallinen. Ole oma itsesi. Turvallisen harmaiden tai deniminsinisten univormujen joukossa värikäs erottuu.
 • Ole mukava. Mutta anna asiakkaasi itse tehdä päätelmä oletko mukava vai et. Älä alleviivaa mukavuuttasi.
 • Älä esittele mitäänsanomattomia kalvoja. Puhu. Älä puhu mitäänsanomattomia sanoja. Puhe on moottori, jonka saa asiakkaasi vauhtiin. Sitten keskity kuuntelemiseen.

2 Comments (+add yours?)

 1. Jussi Kylliäinen
  loka 13, 2016 @ 07:00:09

  Juuso, kiitos yksinkertaisista ja ymmärrettävistä prinsiipeistä;)

  Syssyä Turkkuseen

  Jussi

  Vastaa

  • juuso
   loka 16, 2016 @ 07:10:51

   Samoin sulle. <3

   Vastaa

Leave a Reply