Hyviä ja huonoja kysymyksiä

No Comments

Olen verrattain liikkuvaa sorttia. Eilenkin olin pitkän päivän pääkaupunkiseudulla. Viimeinen palaveri päättyi ennen iltakuutta ja sanoin muulle seurueelle lähteväni kotiin. ”Ajatko vielä tänään Turkuun?”, minulta kysyttiin. Se oli huono kysymys. Vastasin ajavani, ”koska kotini on Turussa.” Matka sinne kestää suurin piirtein yhtä pitkään kuin ruuhkaisella kehällä Tikkurilasta Lauttasaareen.

Tänään ystäväni soitti ja kysyin voisinko kirjoittaa hänen puolestaan muutaman lyhyen tekstin. Sanoin tekeväni sen mitä mieluiten. Tämän jälkeen hän kysyi, ”mikä olisi minulle inspiroivin ympäristö kirjoittaa.” Se oli hyvä kysymys, sillä en osannut vastata siihen mitään. Se sai minut miettimään. Tähän mennessä olen päätynyt seuraaviin inspiroiviin paikkoihin / tilanteisiin:

  • lentokone juuri nousun jälkeen
  • eloisa kahvila, jossa muut puhuvat vierasta kieltä
  • junan allergiavaunu (jos mukana on sushia)
  • työpaikan munatuoli
  • kotisohva
  • tylsä konsertti (sopii lähinnä mietiskelyyn)
  • paikka, jossa on pitkät näkymät yli kattojen
  • hetki lenkin ja saunan jälkeen
  • rantatuoli uima-altaan reunalla (sopii vain Moleskine-muistiinpanoihin)

Jos minulta olisi kysytty, mikä inspiroi minua, vastaus olisi ollut helppo. Puhuminen. Louskuvat leuat ovat parhaan flown alkulähde. Korkeasti arvostamani ajattelijan – Toni Wirtasen sanoin: ”Olen kuullut paljon siitä, osan jopa omasta suustani.”

Mistä sitten? Mistä milloinkin.

 

2016-04-02-1459635406-5605303-question_marks2

 

 

 

Leave a Reply