Uutta hyvinvointia vain asennetta muuttamalla

No Comments

Aluksi taustaksi niille, jotka eivät minua tunne.

Olen koko ikäni ollut mainos- ja markkinointitöissä. En ole koskaan myynyt mitään. Olen parhaani mukaan poistanut ostamisen esteitä. Olen onnistunut siinä kohtalaisen hyvin. Oma taloudellinen toimeliaisuuteni on luonut 26 vuodessa suoraan kymmeniä työpaikkoja ja vuosittain miljoonien eurojen palkkatulot ja verotettavan lisäarvon. Välilliset vaikutukset ovat paljon suuremmat. Henkilökohtaisella tasolla elän hyvin tavallista elämää. Asun melko keskiverrosti, ajan pienellä autolla, hoidan puutarhaa ja lenkkeilen. Teen paljon töitä. En ökyile. Olen temperamenttinen, mutta yhteiskunnalle, ystäville ja työkavereille aina lojaali. Uskallan väittää, että autan molempia ennen kuin itseäni.

Mitä tapahtui tänään?

Puhuin Suomen valtion virkamiehen kanssa.  Olin välttänyt puhelua pari kuukautta ja sanoin sen aluksi rehellisesti tiedostavani, että asia olisi pitänyt hoitaa aiemmin, mutta kun jouduin edellisen kerran asioimaan hänen kanssaan, sain paniikkihäiriön. Kysyin puhelinkeskuksesta, voinko tällä kertaa hoitaa asiaani hänen kollegansa kanssa, mutta se oli mahdotonta. Puhelun kestäessä virkamies sanoi olevansa minun ”suurin ongelmani.” Hän oli niin ilkeä, että sai puhelun kestäessä 51-vuotiaan miehen itkemään. Hän huusi ja kyykytti. Kyse oli asiasta, joka on hoidossa ja jonka mittaluokka on euromääräisesti maksimissaan 1 % ensimmäisessä kappaleessa arvioidusta Suomen valtiolle vuosittain tuottamastani lisäarvosta. Hän käytti törkeästi hyväksi virka-asemaansa eikä missään nimessä ajanut työnantajansa eikä veronmaksajien etua.

Seuraus

Ensimmäistä kertaa elämässäni mietin, että tämä on tässä. Muutan pois rakkaasta kotimaastani, kuten yhä suurempi osa viranomaisten mielivaltaan tuskaantuneista yrittäjistä on viime vuosina tehnyt. Tiedän, että muualla on samat ongelmat, mutta tämänpäiväinen virkamiehen pahansuopaisuus sai kaiken kiehumaan yli. En muuta. Mutta on varmaa, että en ole henkisesti kykenevä työllistämään hetkeen uusia ihmisiä.

Mitä tästä voisimme oppia?

Jos kaikki virkamiehet (joukossa on paljon loistavia jo nyt) ymmärtäisivät, että sen sijaan, että he ajavat yritykset/ihmiset nurkkaan ja painostavat toimintakyvyttömiksi, he voisivat etsiä heidän kanssaan yhdessä tien ulos. Suuryritykset maksavat veronsa verokannaltaan edullisimpaan maahan ja YT-neuvottelevat mielivaltaisesti. Suomen yrityksistä 99 % kuitenkin työllistää alle 50 ihmistä. Ne toimivat hyvin vastuullisesti työntekijöitään ja yhteiskuntaa kohtaan.  Jos näiden vetäjät voisivat luottaa siihen, että virkamiehet ajavat ohimenevien vaikeuksienkin hetkellä heidän etuaan, Suomeen syntyisi hetkessä kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, jotka kerryttäisivät valtiolle tuloja ja hyvinvointia. Työpaikkoja, jotka ehkäisisivät syrjäytymistä ja perheiden ahdinkoa. Tämä kaikki onnistuisi ilman ensimmäisenkään uuden virkamiehen palkkausta. Vain asennetta muuttamalla.

 

suomen-lippu

 

Leave a Reply