Kenen idea se oli?

No Comments

Olen saanut osallistua muutaman kerran syväluotaavaan psykologiseen testiin. Kaikissa näissä minut on arvioitu poikkeuksellisen luovaksi, jopa lapsenomaiseksi ongelman- ratkaisijaksi. Otan tämän suurena kohteliaisuutena. Minulta kysytäänkin usein vinkkejä luovan ilmapiirin rakentamiseksi. Haluan antaa yhden keskeisen neuvon: Omistuksenhalu tappaa luovuuden.

On ihan sama, oliko se alun perin minun, sinun vai hänen ideansa. Tärkeintä on rakentaa siitä meidän ideamme. Omiin ajatuksiin ei pidä takertua mustasukkaisesti. Miten se sitten onnistuu? Ideoinnin alussa määrä on aina laatua tärkeämpi asia. Paljon puhetta, ideoita ja niiden yhdistelyä. Aktiivisessa vuorovaikutuksessa idean alkuperäinen lausuja unohtuu ja yksilöiden ideoista muodostuu yhteisiä. Vasta kun raakileita on kertynyt riittävästi, on aika keskittyä määrän karsimiseen ja laadun varmistamiseen.

Kertauksen vuoksi: Tuottakaa maksimaalinen määrä aihioita. Unohtakaa musta- sukkaisuus. Yhdistelkää. Puhukaa. Kypsytelkää. Karsikaa. Puhukaa. Jalostakaa. Puhukaa. Viimeistelkää yhdessä. Puhukaa. Ja seisokaa lopullisen ideanne takana ryhmänä. Ja kun esittelette ideanne ja saatte siitä palautetta > puhukaa. Oppikaa. Ja aloittakaa alusta tuottamalla maksimaalinen määrä aihioita.

 

greengrape

Leave a Reply