Pois piilosta

No Comments

Johtamisen ja organisaatioiden emeritusprofessori Pauli Juuti lausui tänään viisaita Helsingin Sanomien Ura & raha –osiossa. Hesarin juttu oi kirjoitettu Pomo piilossa –ohjelman innoittamana ja siinä puntaroitiin johtajien ja alaisten erilaisia maailmoja, joiden erilaisuus näkyy Juutin mielestä esimerkiksi työilmapiirikyselyissä.

”Niissä johto voi kuvailla työpaikan ilmapiiriä hyväksi, alaiset taas huonoksi. Johto voi myös olla työpaikan arvoihin hyvin sitoutunutta, alaiset taas eivät.”

Usein johto ei ymmärrä alaisten sitoutumattomuutta heidän asettamiinsa arvoihin. Johtoa ja alaisia erottaa Juutin mukaan myös aikakäsitys:

”Johtajat katsovat ammatikseen tulevaisuuteen, alaiset elävät tätä hetkeä. Jos johtajat tekisivät välillä alaisten töitä, he kokisivat, miltä ne omat lääkkeet maistuvat.”

En ole oikea mies antamaan tähän suuren luokan neuvoja. En ole virallisesti kenenkään pomo ja jos olisinkin, en osaisi pysyä piilossa;) Jos johtaisin, yrittäisin johtaa rinnalta. Tiedän kyllä, mitä kollegani tekevät. Tiedän, mitä he osaavat. Projektinohjausjärjestelmäs- tä voisin tarkistaa heidän tekemänsä tunnit ja asiakkuudet. En kuitenkaan ole koskaan tarkastellut heidän kirjauksiaan. Käytän mieluummin senkin ajan opettelemalla heitä työroolin ulkopuolelta. Työ- ja siviilielämä eivät ole toisistaan irrallisia vaan toisiaan tukevia. Siksi kysynkin (varmasti kyllästymiseen asti) työkavereitteni viikonloppu- suunnitelmista, perheestä ja kummilapsista, lemmikeistä ja leipomisista, lapsenlapsista ja luottamustehtävistä. Kysyn, koska olen kiinnostunut. Kyllä he minulle vastaavatkin. Ja he kysyvät samoja asioita minulta. Jokainen kysymys ja vastaus syventää keskinäistä ymmärrystämme ja luottamustamme.

Pomon tehtävä on olla näkyvä. Hänen ovensa tulee aina olla auki alaisten tulla. Hänen pitää olla kiinnostunut alaisistaan ja avoin heidän kysymyksilleen. Työpaikka on meistä monelle elämän tärkein yhteisö. Siellä ei saa olla piilotettuja pomoja tai agendoja.

 

hide-and-seek

 

Leave a Reply