Aikaansa edellä

1 Comment

Vaikka olen trendejä luova mainosmies, en kuunnellut viime viikolla työmatkallani radiosta Groovea. Kuuntelin Radio Novaa. Siellä pyöri Samuli Aaltosen juontama Kansakunnan kahvitunti –ohjelma. Siinä keskusteltiin siitä, voiko nykyajan huomiotaloudessa enää olla tavallinen.

Aaltonen ei ole tavallinen. Hän on omituinen höpöttäjä. Ohjelman konsepti tuntuu perustuvan siihen, että parituntinen käynnistyy Aaltosen puolen tunnin tajunnanvirralla, joka puolestaan avaa kansan syvien rivien padot. Tavikset soittavat linjoille. Heidän mielipiteensä ovat järjestään hyvin erityisiä.

Ilta-Sanomien viikonloppuliitteessä arvioidaan 120 potentiaalista joulun lahjakirjaa. Kirjat kertovat kuolemasta, elämän muutoksesta, epäonnisesta rakkaudesta, eksoottisista ruuista tai terrori-iskuista. Haluamme kirjoiltamme draamaa. Se kertonee siitä, että elämämme on muuten hyvin tasapainossa.

Euroopan kuudenneksi myydyimmäksi kirjailijaksi väitetty, minulle täysin tuntematon Camilla Läckberg sanoo, että “Ruotsista tulee paljon hyviä dekkaristeja, koska olemme hyvinvointivaltio. Dekkareita ei kirjoiteta sotaa käyvissä maissa.”

Olen kirjoittanyt syksyn mittaan Teinilabra-blogia Marmain sivuilla. Olen saanut palautetta siitä, että tekstini ovat tylsiä. Arvasin palautteen jo ennakolta. Päätin kirjoittaa huomioita teinilapsien vanhempien arjesta. Tylsää. Eihän hontelot teinit näytä hyviltä edes sisustuslehden joulukotikuvissa. Pikkulapset ja koirat toimivat paremmin. Mummot ovat seuraava sisustuksen megatrendi.

Muutama vuosi sitten Sokoksen mainoksessa kuningatar Elisabethia esittävä näyttelijä katseli kateellisena paraatissa kadulla katselevia ihmisiä:

”I want to be ordinary, extraordinary.”

Mainoksen suunnittelija oli aikaansa edellä.

One Comment (+add yours?)

  1. Mega
    marras 27, 2011 @ 09:00:28

    Hyvää tekstiä. Teini tai ei. -mega

    Vastaa

Leave a Reply