Mitä voit antaa hänelle?

No Comments

Luin tänään kaksi hyvää blogikirjoitusta. Ne molemmat kertoivat erinomaisuuden tavoittelemisesta. Tommi Laihon kirjoitus pyöri totutusti mainosmaailmassa. Seiväshyppääjä Eemeli Salomäki kertoi oman tarinansa huippu-urheilijan silmin. Sama tarina, mutta eri. Varsinkin Eemelin tarina kosketti. Vaikka lajimme on eri, tiedän miltä maistuvat paineet ja katkerat kyyneleet. Rima päätyy työelämässäkin juuri niin korkealle, minne sen itse hilaa. Lopulta se aina putoaa.

Etsimme toimistoomme uutta harjoittelijaa. Meillä on kaksi hyvää vaihtoehtoa. Puntaroimme heidän sopivuutta ääneemme. Sanoin, että on ratkaisevaa, kummalla harjoittelijalla on meille enemmän tarjottavaa. Nuorin työntekijämme Toni kuuli ehdotukseni ja ehdotti ”jospa valitsisimme hänet, kummalle meillä on enemmän annettavaa.” En ole kuullut aikoihin mitään viisaampaa. Erinomaisuutta on turha pyytää kollegalta tai asiakkaalta, ellei sitä ole ensin itse valmis jakamaan.

 

1

Leave a Reply