Avoimuus on mahdollisuus

No Comments

Organisaation hyvänvointi on testattavissa ilman kalliita konsultteja. Riittää kun kysyy pari-kolme yrityksen arvopohjaa kartoittavaa kysymystä organisaation eri jäseniltä. Jos vastaukset ovat keskenään samansuuntaisia, voit olla huoleti. Se kertoo organisaation avoimuudesta.

Parhaita organisaatioita ei johdeta ylhäältä. Ei edes rinnalta. Ne ohjaavat itse itseään. Kun organisaation jäsenet luottavat toisiinsa, he jakavat keskenään yhteiseen onnistumiseen tarvittavan tiedon. Kukaan ei panttaa tiedon kultajyviä omaa menestystä osaoptimoidakseen.

Toisiinsa luottava organisaatio uskaltaa puhua ääneen myös kipeistä asioista. Ongelmat eivät korjaudu vaikenemalla. Onnistumisen ilo ei kulu jakamalla. Päätimme omassa toimistossamme keväällä, että sisäisiä palavereja ei koskaan pidetä suljetun oven takana. Jokaisella kiinnostuneella on mahdollisuus kuulla ja osallistua. Avoimuus on mahdollisuus.

 

empty-blue-room-with-open-door_web

Leave a Reply